събота, 14 март 2015 г.

Баница с праз лук и сирене


готова баница с праз лук и сирене

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница Одрински
400 г сирене
400 г кисело мляко
5 бр яйца
1 бр жълтък
1 ч.л. бакпулвер
3 стръка праз лук
1 ч.л. чубрица
50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Празия лук се нарязва на кръчета и се запържва в 2 с.л. зехтин за кратко докато поомекне.
В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко с бакпулвера и натрошеното сирене,поръсва се с чубрицата, слага се половината зехтин и изпържения праз лук и всичко се разбърква.
Взимат се корите, разлистват се и всяка кора се напръсква с малко от останалия зехтин, на всяка кора се слага равномерно от плънката и  по дължина се навиват на руло.
Готовите рула се редят в предварително намазнена тава във формата на охлюв, намазват се отгоре с разбития жълтък и се пече на 170 градуса около час до златисто кафява коричка.





разчупена баница с праз лук