събота, 14 март 2015 г.

Баница с праз лук и сирене




Необходими продукти:
1пакет кори за баница-Одрински
400гр сирене
400гр кисело мляко
5бр яйца
1бр жълтък
1ч.л. бакпулвер
3 стръка праз лук
1ч.л. чубрица
50мл зехтин
Начин на приготвяне:
Празия лук се нарязва на кръчета и се запържва в 2с.л. зехтин за кратко докато поомекне.
В купа се разбиват яйцата,добавя се киселото мляко с бакпулвера и натрошеното сирене,поръсва се с чубрицата,слага се половината зехтин и изпържения праз лук и всичко се разбърква.
Взимат се корите,разлистват се и всяка кора се напръсква с малко от останалия зехтин,на всяка кора се слага равномерно от плънката и  по дължина се навиват на руло.
Готовите рула се редят в предварително намазнена тава във формата на охлюв,намазват се отгоре с разбития жълтък и се пече на 170 градуса около час до златисто кафява коричка










Няма коментари:

Публикуване на коментар