сряда, 30 септември 2015 г.

Джоланчета с чесън и билки

 

Продукти;
4бр свински джолани-за предпочитане задни
1 бр.бульон зеленчуков кубче
1 с.л.оцет балсамов,
30 мл зехтин,
 2 с.л.доматено пюре,
 1 к.л.кимион,
 1 ч.л.целина сушена,
 3 с.л.уни сос,
 1 ч.л.сол,
 1 щипка черен пипер млян,
 2 щипка бахар на прах,
 1 к.л.салвия сушена,
 3 стрък магданоз пресен,
 1 стрък розмарин,
 1 ч.л.мащерка,
 1 ч.л.риган,
 3 ск.чесън стар,
 1 с.л.червен пипер,
 3 с.л.кетчуп,


Начин на приготвяне:
Приготвя се марината от кетчупа, оцета, уни соса, зехтина, доматеното пюре, към тях се прибавят всички подправки с намачкания чесън. Джоланите се измиват, подсушават и с приготвената смес се намазват обилно. Поставят се в намазнена тава и се оставят покрити с домакинско фолио във хладилник за 4 часа. Фурната се загрява на 200 С, джоланите се приготвят за печене, като им се маха фолиото, слага се бульончето, разтворено в 250 мл вода и се изсипва в тавата. Може да се добавят по желание и няколко цели скилидки чеън. Отгоре се покрива с алуминиево фолио и се пече за 2:30min..Преди да стане напълно готово, се изваждат джоленчетата, отстранява се фолиото и се запичат за още 30 мин до получаване на хубава глазирана коричка.