сряда, 30 септември 2015 г.

Свинско с прясно зеле в гърне

Всичко приготвено в глинен съд си заслужава да се опита.Страхотно ухаещо,с великолепен вкус и с много месо :)


Продукти:
800гр свински гърди
1-1.3кг зеле
80мл зехтин
200гр домати консерва
2с.л. дом пюре
1с.л червен пипер
3бр зърна бахар
2-3 дафинови лиса
1ч.л. универсална подправка
1ч.л. сол
1к.л. черен пипер
1к.л. риган
1к.л. мащерка
1ч.л. захар


Месото се нарязва на парчета,зелето се почиства и също се нарязва. В купа се слагат доматите,пюрето,зехтина,захарта и всички подправки и се разбърква. В глинен гювеч или гърне се слага на дъното малко мазнина, слага се половината от месото и върху него половината от зелето. Полива се с част от сместа от домати и подправки,размесва се като зелето леко се намачква в ръцете и отново се слага останалото месо и зеле,изсипва се останалата смес и отново се разбърква и леко намачква. Сипва се 200мл вода,захлупва се и се пече на 200градуса 90мин. След което капака се маха и се дозапича още 30мин на 180градуса.




Няма коментари:

Публикуване на коментар