петък, 9 октомври 2015 г.

Чесново пиле с кашкавал

Незнам какво да кажа за тази рецепта,освен че трябва да я опитате.Страхотно сочно и крехко месо,с уникален аромат и вкус,а кашкавала му придава чудесен завършек.


Необходими продукти:
3бр пилешки бутчета
3бр червени пиперки
2-3бр люто чушле (пожелание)
5 скилидки чесън
3с.л. кафява захар
1ч.л. зеленчукова подправка
черен пипер и сол на вкус
1ч.л. червен пипер
1ч.л. мащерка
2с.л олио
1бр лимон
250гр кашкавал


Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете пилешкото месо,ако използвате пиле го разфасовайте,в случая аз използвах цели пилешки бутчета които разделих на две части,горно и долно.
Обелете чесъна и го нарежете на ситно,загрейте олиото в тиган на котлона и го сложете да се запържи за кратко до златисто,като внимавате да не загори.Отстранете тигана от котлона и слжете в него кафявата захар и всички подправки.Размешайте добре.
В тавичка намазана с малко олио наредете пилешките парчета,изцедете сока на лимона и полейте върху тях,а между тях сложете нарязана на кръгчета червената пиперка  и отгоре върху парчетата пиле втрийте и поръсете част от сместа от чесън и подправки,като отделите малка част,която ще използвате накрая.

За по пикантен вкус сложете две-три слабо люти чушлета между месото.
Не е необходимо да се сипва вода или друга течност,при печене пилето си пуска достатъчно мазнина и течност.
Сложете тавата в загрята фурна на 170градуса и печете пилето 60мин ,като ако е необходимо по време на печене го покрийте с фолио за да не загори.

Настържете кашкавала,извадете тавата и наръсете обилно върху вече изпеченото месо,отгоре поръсете с отделената смес от чесън и подправки и сложете да се запече до разтопяване на кашкавала.
Поднесете топло,да ви е вкусно!