понеделник, 5 октомври 2015 г.

Крем карамел с кроасани

Този сладкиш е меко казано сладък,той е върховно сладък! Има много рецепти за крем карамел,но тези от вас които още не са си го приготвили по този начин,ще им кажа само да побързат...разкошен е!



Продукти:
5бр кроасани с какаов крем
8бр яйца
1л прясно мляко
2бр ванилия
1ч.ч захар
За карамела: 6с.л. захар


Начин на приготвяне:
Захарта се слага в тавичката в която ще се пече крема и се поставя във фурната на 220градуса да се карамелизира.
Кроасаните се нарязват на колелца с дебелина 1-2см
Яйцата се разбиват със захарта,добавя се ванилията и прясното мляко.
 Тавата с вече готовия карамел се изважда от фурната и върху него се редят парчетата кроасан още докато е топъл и течен карамелът,така кроасаните ще залепнат за дъното и няма да изплуват на повърхноста.


Оставя се да изстине и отгоре се залива с яйчено-млечната смес.


Пече се на 180градуса 50мин до получаване на златист крем.По желание може да се пече на водна баня като тавата се сложи в друга по голяма с вода, получава се идеално и без водна баня.
Оставя се да се охлади и се прибира в хладилник за 8часа







2 коментара:

  1. Днес точно направих това блаженство за вкусовите рецептори,но с малка разлика...Правя го във форма за кекс,редя кроасаните върху карамела,изсипвам сместа,но целта ми е кроасаните да се вдигнат на повърхността,защото след като се изпече и изстине го обръщам в друга тавичка и и вида му е с идея по-красив!

    ОтговорИзтриване
  2. Това е наистина добра идея,Благодаря,Милена,ще пробвам обезателно :)

    ОтговорИзтриване