неделя, 4 октомври 2015 г.

Крехки пилешки пържолки

Днес съм ви приготвила интересна марината за пилешко месо, която ще направи чудеса с вкусовите ви рецептори. :) Месото остава сочно и крехко и изключително вкусно!



Необходими продукти:
6 пилешки пържоли от бутче
1 к.л. подправка за барбекю
2 щипки млян черен пипер
3 с.л. зехтин
4 с.л. соев сос
150 мл вино бяло
300 мл портокалов сок
3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Прави се марината за месото, като в голяма купа се смесват портокаловият сок, соевият сос, медът, бялото вино, зехтинът, черният пипер и подправката за барбекю. Към тази марината се прибавят пържолките, размесват се хубаво, така че всички да се овкусят, купата се покрива с фолио и се оставя в хладилника за минимум 6 часа да се мариноват. Преди печене се изцеждат от маринатата.


За изпичане аз използвах скарата на фурната, като я подмазах с мазнина и наредих върху нея пържолките с кожата надолу. На дъното на фурната поставих голяма тава с малко вода в нея, за да не се стича мазнина при печенето директно в печката.
Пържолките пекох на 180 С на функция „грил“, като се обръщат да се запекат равномерно и от двете страни до получаване на приятен загар. :) Може да се използва ел. скара, барбекю или направо да се изпекат в тава, във всички случаи стават разкошни.