неделя, 25 октомври 2015 г.

Руло Bounty



Това интересно руло видях в руския сайт Плюшечка и много ми хареса идеята,защото не се налага да се пече.Реших да го направя като съм променила продуктите-за основа използвах тестото с което правя скалички,което е много вкусно и сладко.Получи се страхотно,само трябваше да го изчакам да се охлади и стегне добре,но..неуспях да го опазя J

 Необходими продукти:
6 бр. готови сухи пасти (240 г)
 150 г чаени бисквити
 2 с.л. какао
125 г разтопено масло
5 с.л. сладко (в случая от боровинки)
1 ч.л. есенция ром
 1 ч.ч. смлени орехи
3 с.л. прясно мляко
За кокосовата смес:
100гр кокосови стъготини
100гр разтопено краве масло
3с.л. пудра захар
За шоколадовия ганаш:
200гр черен шоколад
200мл течна сладкарска сметана
Начин на приготвяне;
Бисквитите се смилат в блендер и се поставят в купа, към тях се прибавят натрошените сухи пастички, орехите, какаото, сладкото от боровинки. Слага се лъжичка есенция ром и прясното мляко и цялата тази смес се залива с разтопено масло, всичко се разбърква и намачква хубаво с ръце до получаване на хомогенна смес, приличаща на тесто. Купата се покрива с домакинско фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник да стегне сместа, след което с ръце се взима от нея и върху лист стреч фолио се оформя правоъгълна тънка кора.
За кокосовата смес в купа смесете кокосовите стърготини със захарта и маслото до хомогеност.Тази смес разпределете също на равномерна тънка кора в средата на другата платка.


С помощта на фолиото навийте на стегнато руло и поставете във фризер за поне 1час да стегне добре.


Направете ганаша като загреете сметаната и преди да кипне махнете от котлона,добавете шоколада,изчакайте минутка и разбъркайте до разстопяване на шоколада и хомогенна еднородна смес.

С този ганаш залейте рулото и поставете отново в хладилник за мин 4аса,след което разрежете на парчета.