петък, 27 ноември 2015 г.

Хлебна баница



Тази баница е чудесен начин  да оползотворим стария хляб. Много рядко купувам бял или добруджа хляб, почитателка съм на тъмните,но когато имам гости ми се налага да се сдобия и с такива.Ръжен,пълнозърнест,многозънест,та дори и типов хляб никога не ни остават за другия ден,но белия и добруджата почти винаги ще остане и ще се чудя какво да го правя.Преди време Роси от кулинарната група,,Групата на Роси,, ми даде идея за тази баница и ето че дойде и нейния ред. Интересното в случая е че освен сирене може да я разнообразите като добавите в нея и колбас,маслини или кашкавал и мисля че ще се получи страхотно..но  такъв вариант следващия път ще пробвам :)

Продукти:
1бр стар хляб (около 600гр)
4бр яйца
500гр кисело мляко
300гр краве сирене
100мл олио
50гр масло
1бр бакпулвер


Начин на приготвяне:
Начупете хляба на парченца.
В купа разбийте яйцата,добавете млякото,бакпулвера,олиото и натрошеното сирене.Разбъркайте и сложете парчетата хляб,разбъркайте отново всичко,така че хлебните късове да са покрити добре със сместа.
Вземете малко от маслото и намажете дъното и стените на тавичка в която ще печете,изсипете готовата смес и отгоре на места разпределете останалото масло.
Печете на 180градуса до златисто,около 40мин.