сряда, 2 декември 2015 г.

Риба треска с хрупкава коричка



С наближаването на Никулден започнах да преглеждам свои стари рибни ястия,които съм правила в миналото и се чудя дали да заложа на нещо изпробвано или да се впусна в нова импровизация. Докато си разглеждах се натъкнах на тази моя рецепта,която наистина се получи разкошно.Обичам рибата да е леко хрупкава,да не ми стои като варена и ако и вие я предпочитате така значи тази ще ви допадне :)

Необходими продукти:
4бр филе от риба треска
1ч.л. риган
1ч.л. червен пипер
1к.л. босилек
1к.л. мащерка
1к.л черен пипер
100гр галета
50гр царевичен грис
50гр царевично нишесте
1к.л. сол
20мл зехтин

Начин на приготвяне:


Всички подправки се смесват със нишестето,гриса и галетата.
Филенцата се овалват хубаво в сухата смес от двете страни. Тавичка се покрива с алуминиево фолио или хартия за печене, намазва се с малко от зехтина и в нея се подреждат филенцата,отгоре се поръсват леко с останалия зехтин и се пече за около 20-30мин на 170градуса до получаване на златиста коричка. Поднасят се с картофена или зелена салата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар