понеделник, 21 ноември 2016 г.

Пиле с уникален вкус - ВИДЕО



Уникално вкусно, това са думите описващи това ястие :) Преди повече от половин година за пръв път публикувах рецептата в сайта gotvach.bg и се превърна в най-търсената моя рецепта.
Много от вас вероятно са срещали рецептата в социалните медии и мисля че е време да заеме място и в блога ми :) Пилето наистина става разкошно, доста калорично е, но е уникално вкусно :) Опитайте, няма да съжалявате :)
Вече и с видео, направено от готвач.бг което може да видите по-надолу при снимките :))

Продукти: за 5 порции
пилешки бутчета - 5 бр
гъби печурки - 250 г
майонеза - 125 г
топено сирене - 150 г (за мазане)
кашкавал - около 250 г
бяло вино - 200 мл
зехтин - 2 с.л
черен пипер
 подправка за пиле - 1 ч.л
Начин на приготвяне:
Почистете бутчетата и ги разрежете на половина, така че да получите горно и долно бутче.
В купа сложете майонезата, зехтина, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене. Топеното сирене е от тези в кутийките на които пише за мазане.
Разбъркайте добре всички съставки в купата.
Почистете гъбите и нарежете на парчета.
Сложете в тава (32см) парчетата месо, около тях добавете гъбите и отгоре сипете майонезената смес. С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да се овкусят всички парчета. Сипете виното и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна на 200 градуса за час, след което махнете фолиото и допечете още 20 мин, като може да намалите малко градусите.
Кашкавала настържете на ренде и 10 мин преди да изключите, извадете тавата, поръсете с кашкавала и върнете във фурната до разтопяването му.









6 коментара:

  1. Все любими продукти! Комбинацията им сигурно е божествено вкусна! Чудесна рецепта, Сия! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, аз съм върховен месояд и много ми хареса, скоро ще опитам и със свинско да видя как ще се получи :))
      Поздрави <3

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Здравейте, честно казано скоро мислех да пробвам със свинско, но все още не съм и не знам как ще се получи. С пилешкото месо си се получава доста мазничко, има майонеза, кашкавал и топено сирене, които допълнително го правят доста калорично, затова препоръчвам, ако ползвате свинско месо, нека да е с по малко мазнини, като контра филе, бон филе или бут.
      Поздрави!

      Изтриване