вторник, 29 ноември 2016 г.

Торта "Медовик" с бисквити




Много обичам торта Медовик, но не винаги разполагам с време да си направя сама корите за блатовете, затова реших да използвам бисквити с масло и определено съм доволна от резултата :) Вижте рецептата и опитайте, не е оригинална рецепта за Медовик, но е много добро копие, вкусна, много сладка , мека и топяща се в устата :) Да ви е сладко :)

Продукти:
Бисквити - 380 г с масло
за крема:
масло - 85 г
мед - 1 с.л
заквасена сметана - 800 г
пудра захар - 6 с.л
крема сирене - 250 г
за намазване:
Сладко от боровинки - 200 г
за декорация:
боровинки или малини - 120 г пресни
Начин на приготвяне:
Тази торта става много бързо и е супер вкусна. За да ви е удобно да я редите, ще ви трябват квадратни бисквити, но може да я наредите и в тава с кръгли.
Направете крема, като сложите в дълбок съд маслото и захарта, разбийте до хомогенност и сложете мед и крема сирене, отново разбъркайте, така че да се смесят добре. Накрая добавете сметаната, бъркайте с лъжица внимателно, за да не се разводни сместа. Приберете крема в хладилник за 15 мин.
Вземете голяма правоъгълна плоска тава, сложете хартия за печене и сложете на места малко от крема и го разнесете. Така при редене на бисквитите те няма да се мърдат и ще ви е по-лесно.
Подредете първия ред бисквити една до друга с желаната дължина, аз използвах по 16 бр. на ред. Отгоре сложете част от крема, разпределете го да ви стигне за 4-ри реда, поръсете с част от сладкото от боровинки, разпределете го равномерно върху крема и покрийте пак с бисквити.
Следва пак крем, сладко и така до края, като последния ред покрийте само с крем. Изравнете тортата от всички страни. Начупете няколко бисквити и поръсете тортата отгоре и встрани, украсете с плодчета боровинки, аз нямах затова сложих малинки.

Оставете в хладилник за 12 часа да се охлади и стегне, чак след това разрежете.