петък, 2 декември 2016 г.

Моят любим чийзкейк - ВИДЕО



Това наистина е моят любим чийзкейк! :) Приготвя се бързо, лесно и е изключително сладък.
Когато го приготвих публикувах рецептата в сайта gotvach.bg и вчера останах приятно изненадана като видях, че са направили видео към моята рецепта. Видеото е страхотно и освен снимков материал, мога да ви покажа нагледно как се приготвя. Благодаря им, надявам се скоро да направят видео и към други мои рецепти :) Чийзкейка приготвих в бурканчета, ползвах тези от уреда за кисело мляко, свършиха ми чудесна работа, но вие може да използвате чашки, купички или да си го направите в тортена форма. Опитайте, да ви е сладко! :)
Видеото може да видите малко-по надолу при снимките ..

Продукти:
за основата:
бисквити - 240 г  какао Роден край -(пакет и половина)
масло - 100 г краве меко
лешници - 50 г печени
за крема:
крема сирене - 300 г
заквасена сметана - 600 г
пудра захар - 4 с.л
за покриване:
сладко - 240 г боровинки с цели плодчета
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в блендер с маслото и смелете на ситно. Ако нямате блендер сложете бисквитите в купа или плик и натрошете на ситно, добавете маслото и разбъркайте до получаване на тестена топка.
Натрошете лешниците на малко по едри парчета и ги добавете при бисквитите и маслото, Отново разбъркате, за да се смесят всички продукти.
Готовата смес използвайте като основа за чийзкейка. Ако ползвате форма, разпределете сместа по дъното и натиснете с ръце, така че да се получи равномерен бисквитен блат. Може като мен да ползвате чашки или малки бурканчета и във всяко от тях на дъното сложете и разпределете сместа, с лъжица натиснете и притиснете към дъното. Сложете в хладилника за няколко минути.
Направете крема като в купа разбиете крема сиренето със захарта до еднородна смес, след това  добавете заквасената сметана и разбъркайте с лъжица до получаване на гладка смес.
Разпределете получения крем във всяка чашка, бурканче или формата, изранете, след което сипете отгоре по една, две лъжици от сладкото. Сложете готовия десерта да се охлади в хладилника и поднесете с лъжичка любов :)