събота, 3 декември 2016 г.

Печено пиле с портокали и мед



Предлагам ви рецепта за страшно крехко печено пиле наситено с аромат.
Опитайте, ще останете възхитени и ще си оближете пръстите :)

Продукти:
пиле - 1 бр до 1500 г
чесън - 1 скилидка
портокали - 2 бр
мед - 1 с.л
масло - 2 с.л меко
черен пипер
сол
мащерка
червен пипер - 1 ч.л
лют пипер - 1 к.л
Начин на приготвяне:
Измийте пилето и го сложете в тава.
Сложете в купа чесъна и го счукайте, добавете сол, черен пипер и останалите подправки.
Разбъркайте и сложете маслото. С лъжица или бъркалка разбъркайте добре сместа, сложете меда и сока на един портокал.
С част от тази смес натъркайте пилето от всички страни, като сложите малко и в отвора на пилето. Останалата част заделете настрана.
Сипете в тавата при пилето чаша вода със сока на другия портокал и покрийте с алуминиево фолио.
Сложете тавата във фурната на 170 градуса и печете пилето 1 час.

Извадете тавата, махнете фолиото. Намажете пилето отново с останалата отделена част от маринатата, ако е необходимо, долейте малко вода и допечете на същите градуси още 25-20 минути до червеникаво-кафява кожа на пилето.




Няма коментари:

Публикуване на коментар