вторник, 6 декември 2016 г.

Рибно филе пане



Още една сполучлива рецепта за панирана бяла риба. Страхотно хрупкава панировка се получава, а от вътре рибата е крехка и сочна, опитайте :)

Продукти:
рибно филе ­- 4 бр. мерлуза, хек, треска
сол
черен пипер
брашно ­- 4 с.л.
белтъци ­- 2 бр.
бира ­- 200 мл
олио -­ за пържене
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците с щипа сол на сняг. Рибните филета поръсете със сол и черен пипер
В купа сложете бирата, добавете малко сол, пипер и брашното. 
Разбийте до хомогенна смес, след което добавете белтъците. Разбъркайте внимателно със шпатула, така че да запазите сместа пухкава и въздушна. Потопете всяко филе в сместа, отцедете и сложете в загрята мазнина да се изпържат. Отцедете върху домакинска хартия.