сряда, 11 октомври 2017 г.

Уникални панирани ябълки



В сезона на ябълките все се чудя какво да приготвя с тях. Омръзнали са ми всякакви сладкиши и щтрудели с този плод. Онзи ден реших да правя бухтички, но пред очите ми попаднаха ябълките. След дълго мислене ми хрумна да ги панирам. Получиха се разкошни! Меки, пухкави панирани ябълки, с аромат на канела и едва доловима, но много приятна нотка на портокал са подходящи за малки и големи.  Опитайте ги, уникални са J

Продукти:
Ябълки - 5 бр сладки
Брашно – 1 ч.ч
Яйца – 1 бр
Сол
Захар – 2 с.л
Прясно мляко – ½ ч.ч
Портокал – 1 бр
Ванилия – 1 прахче
Бакпулвер – 1 ч.л
За поръсване
Канела
Захар
За пържене:
Олио – 500 мл
Начин на приговяне:
Разбийте яйцата с прясното мляко и настъргана кора на портокал в купа
В друга купа сложете брашното, захарта, бакпулвер, щипка сол и ванилия. Разбъркайте и добавете яйчената смес. Разбийте с тел до хомогенна смес, панировката трябва да е малко по-гъсто от тесто за палачинки.
Сложете олиото в тенджерка и загрейте до 170-160 градуса,
Почистете и обелете ябълките,  нарежете на половинки, а след това на четвъртини. Изцедете сока от портокала върху тях.
Потапяйте всяко парче ябълка в панировката и запържете от двете страни в олиото.
Извадете върху метална решетка да се отцедят от мазнината.
Смесете канела и захар в чинийка и оваляйте готовите ябълки в сместа.
Идеални са за хапване както топли така и студени.