понеделник, 5 март 2018 г.

Шоколадов пудинг с круши





Днес съм подготвила рецепта за шокоманиаци J
Леко, нежно и кремообразно е десертчето, което ще ви покажа. Приготвя се сравнително бързо и както се казва докато мигнете вече имате готов десерт. Забравете за готовите пудинги, които са пълни с консерванти, оцветители и все неща от които нямаме нужда. Опитайте моето предложение за домашен шоколадов пудинг и съм сигурна, че няма да се разочаровате. J

Продукти: за 4порции

Прясно мляко – 800 мл
Жълтъци – 4 бр
Захар – 150 г
Нишесте – 30 г царевично
Какао – 20 г тъмно
Сол – 1 щипка
Шоколад – 150 г черен 70% какао
Масло – 50 г
Сметана – 50 мл течна сладкарска
Ванилия – 1 прахче
Круши –  1 бр  компот
За украса: по желание
Орехи
бисквити

Начин на приготвяне:
Нарежете шоколада на много дребни парчета.
В касерола сложете жълтъците и захарта, разбийте ги до бледо жълта кремава смес, добавете какаото, сол, ванилията, нишестето и рабъркайте.
Сложете половината от млякото в касерола на котлона, загрейте и оставете да заври.
Останалото мляко добавете в купата при яйцата и разбъркайте с телена бъркалка до хомогенна какаова смес.
Щом млякото кипне намалете котлона на средна температура и при непрекъснато бъркане на тънка струя добавете вече получената какаова смес.
Бъркайте постоянно, щом започне да се сгъстява сложете натрошения шоколад, маслото и течната сметана. Разбъркайте отново, внимавайте да не изгори от долу и да не захване, оставете да клокне за 2 мин и махнете от котлона.
Отцедете крушите от сока, нарежете няколко парчета на дребни кубчета,
Вземете 4 чаши или купички и ги напълнете до половината с пудинга.
Разпределете във всяка чашка (купичка) парчетата круши и покрийте отново с крем.
Украсете пудинга по желание. Аз сложих от горе по една бисквитка, резен круша и поръсих с натрошени орехови ядки.





Няма коментари:

Публикуване на коментар