събота, 15 декември 2018 г.

Негърче - сладкиш с какаова глазура





Този сладкиш го обожавам, мога да го ям всеки ден и със сигурност няма да ми омръзне. Сочен, мек, какаов и лесен за приготвяне, негърчето се нарежда на едно от челните места в класацията ми за топ сладкиши. Със сигурност много от вас са го опитвали и знаят, че е неустоим. Предлагам ви рецептата по която от години го приготвям и винаги е много сполучлива. Важно е да ползвате добро какао, аз в този случай сглупих и взех че си купих био какао, за да видя какво му е толкова по различно от другите, но се оказа че на вкус си е същото, тоест не усетих някаква разлика, а и сладкишът ми стана някак по бледо кафяв на цвят, което не ми хареса, но вече ще си знам J Опитайте, заслужава си J
Ако Ви харесват рецептите може да ме подкрепите като посетите YouTube канала ми, в който качвам видеа с нови предложения тук :)

Продукти:

За тестото:
Брашно 2 ½ ч.ч
Захар – 1 ½ ч.ч
Бакпулвер – 15 г
Какао – 2 с.л
Яйца – 3 бр
Кисело мляко – 1 ч.ч
Олио – ½ ч.ч
Ванилия – 1 прахче
За глазурата:
Прясно мляко – 100 мл
Масло – 60 г
Какао – 3 с.л
Захар – 3 с.л
За намазване:
Олио – 1 с.л

Начин на приготвяне:
 Всички продукти трябва да са на стайна температура, вместимостта на чаената чаша с която измервах е 200 мл.
Разбийте яйцата със захарта до получаване на бяла кремава консистенция, добавете олиото до пълното му поемане, накрая сложете киселото мляко.
Пресейте брашното, бакпулвера, ванилия и какаото.
Сипвайте по малко от сухите съставки към яйчената смес, ползвайки бъркалка или шпатула до пълното им поемане и получаване на кексово тесто.
Подмажете с олио тава с диаметър 28 см, или средна по големина правоъгълна тавичка.
Изсипете сместа в тавата и сложете във фурна на 170 градуса да се пече. Печете сладкиша за 30-40 мин или до суха клечка. Извадете и охладете.
Направете глазурата за негърчето като в касерола или малка тенджерка смесите продуктите, сложете на котлона и гответе до кипване на сместа като непрекъснато разбърквайте за да не захване и загори.
Разрежете сладкиша на парчета, може да го надупчите произволно и с клечка, за да може глазурата да проникне в него. Изсипете глазурата отгоре, подравнете, така че да го покрие изцяло и оставете да се охлади.












Лятото наближава и планирането на семейна приказна ваканция за сезон 2022г започна.Представяме ви нашето напълно оборудвано студио в луксозния комплекс Атия Резорт гр.Черноморец.Само на около 100м от плажа, с невероятна гледка към морето и басейните в комплекса, студиото е с големина от 45кв.м – голямо, просторно и уютно. Намира се на трети етаж в една от сградите, има наличен асансьор и карта за достъп. Обзаведено е със спалня за двама възрастни, допълнителна спална площ на разтегателен диван подходящ за две деца или възрастен с дете. От голямата тераса може да наблюдавате красивите залези и изгреви над морето, разполага с масичка, столове и сушилник за дрехи. Бежичен интернет, телевизор с кабелни канали, климатик, пералня, прахосмукачка, ютия с маса за гладене, спално бельо и хавлии са на разположение на нашите гости. Кухнята е едно малко бижу, напълно оборудвана с фурна и котлони, голям хладилник, тостер, кафемашина, ел.кана, микровълнова, чаши, чинии и всякаква посуда за вашето удобство. Банята разполага с душ, сешоар и почистващи консумативи.
Атия резорт е апартаментен комплекс от затворен тип в гр.Черноморец с голяма и красива зелена територия, охрана и безплатен обществен паркинг. Градината е богато озеленена, разполага с зона за барбекю, детски кът, малък параклис, басейн с шезлонги за възрастни и басейн разделен на две нива подходящ за най-малките ни гости, които се ползват безплатно. Срещу заплащане са ресторанта на комплекса, станция за зареждане на Ел. автомобили, наем на велосипеди, спа център и магазин за дребни хранителни стоки и напитки.

За да разгледате повече снимки и актуална информация, да дадете отзив и за всякакви въпроси, цени и резервации посетете страничката ни във фейсбук тук:

✔️ имейл: siq.ribagina@gmail.com
✔️лични съобщения в месинджър
✔️тел: 0888066038 всеки ден от 10ч до 20ч
❗Минимален брой нощувки -5бр
🇧🇬 Погрижили сме се за всичко, ще се радваме да бъдете наши гости, очакваме ви!

Ето ималко снимки, и ако ви хареса помогнете ни с един лайк 👍 :)










* Снимките на комплекса са взаимствани от Google images