Тази рецепта е любима
на семейството ми. Това са уникални печени пилешки крилца овкусени с различни
подправки. Подходящи са за споделяне с приятели на по чаша студена бира. Супер
вкусни, хрупкави и апетитни.
Така приготвени може да си направите и с месо от
всички части на пилето. Крилцата са леко сладки, с едва доловима кисела нотка и
пикантен нюанс за разкош, невероятни и свършват за секунди.
Продукти: за 3 порции
· пилешки
крилца - 600 г до 1 кг
· черен
пипер – 1 к.л
· сол
- на вкус
· червен
пипер - 1 с.л пушен
· зехтин
– 3 - 4 с.л
· чесън
- 1 скилидка счукана
· лют
пипер – 1 ч.л люспи
· мед
- 2 с.л равни
· лимон
- сока от половината
· бира
- 50 мл
· мащерка
- 1 к.л суха
Начин на приготвяне:
В купа смесете всички съставки, разбъркайте до
еднородна смес и добавете почистените крилца. Хубаво разбъркайте и втрийте в
месото, така че да се овкусят и да се поемат ароматите.
В тавичка сложете хартия за печене, сложете крилцата едно
до друго и сложете в предварително загряна фурна на 180 градуса за 40 - 50 мин.
до златисто кафяв цвят.
Поднесете топли.