неделя, 30 юни 2019 г.

Много вкусни печени пилешки крилца



Тази рецепта е любима на семейството ми. Това са уникални печени пилешки крилца овкусени с различни подправки. Подходящи са за споделяне с приятели на по чаша студена бира. Супер вкусни, хрупкави и апетитни.
Така приготвени може да си направите и с месо от всички части на пилето. Крилцата са леко сладки, с едва доловима кисела нотка и пикантен нюанс за разкош, невероятни и свършват за секунди.

Продукти: за 3 порции

·  пилешки крилца -  600 г до 1 кг
·  черен пипер – 1 к.л
·  сол - на вкус
·  червен пипер - 1 с.л пушен
·  зехтин – 3 - 4 с.л
·  чесън - 1 скилидка счукана
·  лют пипер – 1 ч.л люспи
·  мед - 2 с.л равни
·  лимон - сока от половината
·  бира - 50 мл
·  мащерка - 1 к.л суха

Начин на приготвяне:

В купа смесете всички съставки, разбъркайте до еднородна смес и добавете почистените крилца. Хубаво разбъркайте и втрийте в месото, така че да се овкусят и да се поемат ароматите.

В тавичка сложете хартия за печене, сложете крилцата едно до друго и сложете в предварително загряна фурна на 180 градуса за 40 - 50 мин. до златисто кафяв цвят.
Поднесете топли.