събота, 23 ноември 2024 г.

Макарони на фурна с тиква - с Видео

Макарони на фурна с тиква

Класическа рецепта за сладки макарони на фурна с добавка от мен - тиква! Освен канелата и захарта, другите големи другарчета на тиквата са млякото и яйцата. Жестоки комбинации стават с тези продукти. В блога имам няколко рецепти за баници, кремчета и десерти с тиква, но днес не ми се правеше нищо префърцунено и сложно. Имах малко останала тиква и реших да я пъхна при макароните. Получи се, и друг път съм правила и знам че стават наистина разкошни. Ако не сте опитвали сега е момента, препоръчвам! По надолу, след необходимите съставки може да видите и кратко видео за това как лесно да ги приготвите. 

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!

Необходими продукти:

яйца - 6 бр
захар - 300 г
бурбонска ванилова захар - 10 г
прясно мляко - 1 л
масло - 50 г

понеделник, 18 ноември 2024 г.

Пикантни ушета на тиган


Пикантни ушета на тиган


От снимките не си личи колко са вкусни! Страхотно апетитни, с пикантна нотка, направо жестоки! Свинските уши често се приготвят на пача или скара, но днес искам да ви предложа супер рецепта, която ще ви вземе ума! Много вкусни, страхотни са и за мезе, а и сега им е сезона! Опитайте, ако обичате тази част от прасето, гарантирам ще ви харесат.


Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!


Необходими продукти: за 2 порции

Свински уши - 2 бр.

Сол - 1 ч.л.

Черен пипер - 6 бр. зърна

Олио - 3 с.л

За соса:

Кетчуп - 8 с.л.

сряда, 13 ноември 2024 г.

Телешко с лук по китайски - с Видео

 

Телешко с лук по китайски

Азиатската кухня е известна със своите бързи, прости, вкусни и засищащи ястия. Опитвала съм това телешко в няколко китайски ресторанта и мога с чиста съвест да кажа, че тази рецепта се доближава на 1000% , а пък знаете и че домашното е в пъти по-вкусно. Това ястие в интернет го срещам като рецепта от монголската кухня - Mongolian beef или телешко по монголски, но явно и китайците го готвят. Беше ме страх месото да не остане сурово, но се реже на много тънки парчета, маринова се и се получава много крехко и ароматно. От това ястие ядохме трима, с гарнитура от ориз, който ще покажа в друга публикация, и дори ни остана. Страхотни вкусове, вкъщи замириса на китайски квартал и моето семейство при прибирането си веднага позна какво ще е менюто за вечеря. Истинска наслада, невероятна вкусотия, чак аз се удивих колко сполучливо стана. Същото може да приготвите и със свинско, следващия път определено ще опитам. В ресторанта са ми го поднасяли и с моркови, така че мисля може да се играе със съставките. Какво още да ви кажа освен опитайте хора, не е сложно, вижте видеото по-долу и смело започвайте! 

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!

Необходими продукти: 

за месото:
телешко месо - 500-600г 
вода - 20 мл.
захар - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л. млян
нишесте - 1 ч.л. царевично
соев сос - 20 мл.
сос от стриди - 1 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
олио - 1 с.л.