Открийте свят от сладки изкушения в моя блог за готвене и вкусна храна, където всяка рецепта носи експлозия от вкусове и аромати, за да зарадва сетивата ви и да вдъхнови следващото ви кулинарно приключение. Любими домашни рецепти за хляб, сладкиши, апетитни ястия, разнообразни десерти, салати, здравословни и не чак толкова идеи за всеки вкус. Готварски рецепти и видео за начинаещи и напреднали домакини, от традиционни български ястия до световно известни предложения, за всеки повод и празник!
сряда, 11 декември 2024 г.
сряда, 4 декември 2024 г.
Постна содена питка с паричка за Бъдни вечер - с Видео
Традицията повелява обредният хляб за Бъдни вечер да бъде постна содена питка. Всяка домакиня има своя рецепта за питката, която приготвя за празника, някои ползват мая, но питката със сода си е класика. Днес искам да ви покажа моята рецепта, която от поколения се ползва в семейството и винаги резултата е перфектен! Питката се получава много мека и ефирна, и ако си мислите че содения хляб не е вкусен, опитайте този, а и за да добиете представа по - долу може да видите видео към рецептата!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
понеделник, 2 декември 2024 г.
Щастливите кюфтенца на Рудолф
Тази вкусотия е адаптирана от предаване и рецепта на Рудолф Ван Веен от 24Kitchen. Предаването се казваше "Лесни рецепти" и там с още няколко готвача показваха лесни и достъпни изкушения, които не изискват кой знае какви умения и дори любители готвачи биха се справили чудесно. Приготвяла съм ястието по оригиналната рецепта, но след това реших да променя някои неща и смятам, че в този и вариант е по-вкусно. Подправките са на вкус, добавете толкова, колкото прецените. Лукът в оригиналната рецепта е червен, ако имате, ползвайте такъв. Опитайте, много е вкусно и ароматно, точно като кюфтета с доматен сос, но малко по различни 😀
Абонирайте
се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където
може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни
условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните
мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на
блога. Сърдечно благодаря!
Продукти:
кайма - 500 г смес
чушки - 1 бр. червена малка
грах - 100 г консерва
лук - 4 глави кромид
събота, 23 ноември 2024 г.
Макарони на фурна с тиква - с Видео
Класическа рецепта за сладки макарони на фурна с добавка от мен - тиква! Освен канелата и захарта, другите големи другарчета на тиквата са млякото и яйцата. Жестоки комбинации стават с тези продукти. В блога имам няколко рецепти за баници, кремчета и десерти с тиква, но днес не ми се правеше нищо префърцунено и сложно. Имах малко останала тиква и реших да я пъхна при макароните. Получи се, и друг път съм правила и знам че стават наистина разкошни. Ако не сте опитвали сега е момента, препоръчвам! По надолу, след необходимите съставки може да видите и кратко видео за това как лесно да ги приготвите.
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
понеделник, 18 ноември 2024 г.
Пикантни ушета на тиган
От снимките не си личи колко са вкусни! Страхотно апетитни, с пикантна нотка, направо жестоки! Свинските уши често се приготвят на пача или скара, но днес искам да ви предложа супер рецепта, която ще ви вземе ума! Много вкусни, страхотни са и за мезе, а и сега им е сезона! Опитайте, ако обичате тази част от прасето, гарантирам ще ви харесат.
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Свински уши - 2 бр.
Сол - 1 ч.л.
Черен пипер - 6 бр. зърна
Олио - 3 с.лЗа соса:
сряда, 13 ноември 2024 г.
Телешко с лук по китайски - с Видео
Азиатската кухня е известна със своите бързи, прости, вкусни и засищащи ястия. Опитвала съм това телешко в няколко китайски ресторанта и мога с чиста съвест да кажа, че тази рецепта се доближава на 1000% , а пък знаете и че домашното е в пъти по-вкусно. Това ястие в интернет го срещам като рецепта от монголската кухня - Mongolian beef или телешко по монголски, но явно и китайците го готвят. Беше ме страх месото да не остане сурово, но се реже на много тънки парчета, маринова се и се получава много крехко и ароматно. От това ястие ядохме трима, с гарнитура от ориз, който ще покажа в друга публикация, и дори ни остана. Страхотни вкусове, вкъщи замириса на китайски квартал и моето семейство при прибирането си веднага позна какво ще е менюто за вечеря. Истинска наслада, невероятна вкусотия, чак аз се удивих колко сполучливо стана. Същото може да приготвите и със свинско, следващия път определено ще опитам. В ресторанта са ми го поднасяли и с моркови, така че мисля може да се играе със съставките. Какво още да ви кажа освен опитайте хора, не е сложно, вижте видеото по-долу и смело започвайте!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
четвъртък, 10 октомври 2024 г.
Хрупкави мариновани кисели краставички Видео
Последните две седмици се занимавам със слагане на зимнина. Вчера правих втора доза лютеница, днес съм на краставички. Доверявам се на тази рецепта от много години и винаги се получават страхотно хрупкави и вкусни кисели краставички. Колкото и буркана да направя все не ни стигат и до средата на зимата обикновенно вече са свършили. Наумила съм си тази година да направя повече буркани, приготвят се лесно и сравнително не изискват кой знае колко време за направата. Ако решите да пробвате може да опитате с един буркан, направете, опитайте ги и ще се убедите колко сполучливи са. Аз не стерилизирам, запълвам ги с вряща вода, затварям и обръщам веднага, за да излезе въздуха и да се вакумира капачката. Съхранявам на студено и не съм имала проблеми. Мариноват се за няколко дни, най мразя меки и гумени краставички, тези остават хрупкави, с много приятен сладко-кисел вкус. Ако имате възможност и предпочитате да стерилизирате не ги варете повече от 3мин. Това е достатъчно колкото да изварите за капачката, всички минути в повече ще разварят краставичките, ще омекнат и няма да имате хрупкави краставици, а гуменяк. Само 3 минути са достатъчни, не 7, не 10, повярвайте ми, опитвала съм, при 5мин вече са като варени и меки. По надолу ще сложа и видео за това как приготвям тази рецепта в домашни условия, вижте колко лесно може да си ги направите. Опитайте, много по вкусни са от тези в магазините!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Продукти: за 1 буркан - 800мл
корнишони - 7-8бр според големината на краставичките
кромид лук - 20г
копър семена - няколко стръка
люта чушка - по желание
сол - 1 с.л.
четвъртък, 3 октомври 2024 г.
Пълнени пърленки
Днес искам да ви покажа една идея за супер бързо и много вкусно хрупкаво хапване. Идеята ми хрумна онзи ден, докато гледах вкъщи части от някакви неизядени продукти. Също като гювечетата, които обикновенно правим когато решим да разкараме и да изчистим хладилника, така и тук може да ползвате каквото имате. В случая имах останали изпечени наденички, от тези суровите кълцани, които продават в магазините, бях ги пекла предния ден и естествено не бяха изядени, вие може да ползвате и пушена наденица или друг колбас по избор. Общо взето съставките са опция, но идеята си заслужава, стават страхотно вкусни. Пърленките ги взех от пекарната в супермаркета, готови, само отрязах капаче отгоре, вътрешността им обикновенно е куха и са супер за пълнене. Опитайте, заслужават си!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
вторник, 24 септември 2024 г.
Изумително печено зеле с патешко месо с Видео
Днес съм приготвила още една изумително вкусна рецепта с любимте ми патешки маншони. С тази скромна част от патицата можем да сготвим чудеса! Едно пакетче патешки маншони, както вече съм писала струва около 5-6лв, но прави вкус за милиони! Може да се приготвят на супа или печени с ориз, прясно и кисело зеле, картофи и какво ли не. А сварени и отцедени от бульона.. ах този апетитен бульон, придава наистина запомящ се вкус! Тази рецепта е съвсем проста и бюджетна, всеки който иска може да надгражда с още продукти или подправки, но за да бъде вкусно, не е необходимо да прелива от излишни съставки. В предишна рецепта съм обяснила че патешките маншони са част от крилата, продават ги замразени в опаковки от 800 г и вътре са около 10-12бр. Има ги във всички големи супермаркети в замразените витрини. По долу ще видите и видео как бързо и лесно приготвям всичко заедно в една тава! Опитайте и топнете залък в тази вкусотия!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
четвъртък, 19 септември 2024 г.
Страхотна туршия за нула време с Видео
Супер вкусна туршия приготвих днес. Традиционно мезе или салата към хубава домашна ракия, туршията присъства на почти всяка българска трапеза през зимата. Тази рецепта е супер сполучлива, за нула време става готова за хапване, още на следващия ден може да се консумира, но най вкусна става след 3 до 5 дни. Съхранявам в големи буркани в хладилника, тази доза ми стига за два буркана от 2 литра, вие ако имате мазе или студено място, където да я складирате може да я направите в бидонче. Туршията е наистина много вкусна, ако обичате да ви е по сладка може да увеличите малко количеството на захарта, ние я обичаме кисела и се получи идеално. Маринатата която се получава може да ви се стори малко, но е напълно достатъчно. Зеленчуците се оставят захлупени и в продължение на 24 часа перидично се разбъркват, те омекват, пускат си соковете и ще видите че ще ви бъде достатъчна. Вода в маринатата не се слага, оцета, солта и олиото действат като консервант, ако сложите вода ще трябва да стерилизирате за капачката. Опитайте, няма да съжалявате!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
четвъртък, 29 август 2024 г.
Най вкусната шкембе чорба Видео
Днес ще ви предложа традиционна рецепта за шкембе чорба в домашни условия. Много вкусна, ароматна и сравнително лесна за приготвяне. Любима чорба не само в България, а и на Балканите. Всеки я готви както му е вкусно, аз се доверявам на тази рецепта и не я заменям за друга! Опитвала съм на много места шкембе чорба и навсякъде е приготвена различно, слагат брашно, яйца, застройки и какво ли не, а в Русе дори я опитах с кисело мляко, честно казано все едно ядох фрикасе с шкембе. Всичко е въпрос на вкус и предпочитания. Опитайте моето предложение, гарантирам че ще ви хареса! По долу ще оставя и видео с приготвянето на шкембето, което правих вкъщи и ще бъде полезно на начинаещите кулинари.
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
петък, 16 август 2024 г.
Супер вкусни пелмени в гювечета - Видео
За всички които обичат да похапват пелмени е днешната ми рецепта. Пелмените са тестени "ушички" с различна плънка, може да са зеленчукови или с месо, като най-често се пълнят с пилешко или зеленчуци. Пускат се във вряща вода за няколко минути и обикновенно се поднасят със сос от заквасена сметана или запържено масло с подправки. Ползвам готови пелмени, не защото немога да си ги направя сама, а просто защото спестяват време, което за мен е важно. В случая съм ползвала замразени пелмени с плънка от пилешко месо, не съм ги размразявала и не съм ги варила предварително, за тази рецепта не е необходимо. Слагам си ги замразени без никакъв проблем, в гювечето се сготвят, което също ми спестява време. По долу има видео как ги приготвям, вижте го, много лесно стават. На вид не е ястие, което ще е супер красиво, но вкусът е невероятен! Страхотно вкусни и апетитни са, аромата който се носи като извадите от фурната готовите гювечета, ще ви причини обилно слюноотделяне, наистина много ви ги препоръчвам. Много са вкусни!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
четвъртък, 15 август 2024 г.
Торта Тирамису
Честит рожден ден на мен! 🎂🍰🍹Днес е моят ден рожден и искам макар и виртуално да почерпя с тази толкова вкусна торта тип Тирамису. Днес е и Успение на Пресвета Богородица, желая ви много здраве, щастие и топлина, мили приятели! Нека Господ и Богородица ни пазят и закрилят! Тирамисуто е популярен, класически италиански десерт, който е любим на мен и семейството ми. Рецепта приготвих по идея от интернет, не претендирам да е по оригинална рецепта, хареса ми, опитах я и само нея правя. Със сигурност ще има хора, които ще кажат че така не се прави тирамису, но да ви кажа, тази рецепта харесвам аз и който има желание нека пробва. Тирамисуто се получава феноменално вкусно, не мога да ви опиша с думи колко е сладко, кремаво, ароматно и уникално. Приготвя се супер лесно, така че смело опитайте, гарантирам рецептата е супер яка! В рецептата съм ползвала алкохол, ако го консумират деца, естествено го пропуснете, може да сложите вместо алкохол - малко бадемова есенция. Амарето Маркати използвах, което купих за около 14лв и е идеален за десерти, може да го замените с друг ликьор, марсала или коняк. Правих тирамисуто в обикновенна емайлирана тава с размер 32х22, може да ползвате форма за торта.
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
бишкоти - около 300 г
еспресо - 200 мл силно кафе
амарето - 50 мл
маскарпоне - 500 г
жълтъци - 5 бр.
неделя, 11 август 2024 г.
Печени пиперки с чесън и оцет в буркани - без стерилизация!
Много апетитна рецепта за консервиране на чушки за зимата. Любими са на моето семейство, за втора поред година ги правя и са наистина жестоки. тази седмица ще правя трета партида. За всички, които имат градина и отглеждат зеленчуци, тази рецепта ще ви хареса, ние чушките си купуваме от фермерския пазар или от селските пазари, но си заслужава всеки даден лев! В случая моите бяха люти селски пиперки, защото така поискаха мъжете вкъщи, вие разбира се може да ползвате нелюти. Приготвят се супер лесно, единствено повече време ми отне да ги почистя и изтърбуша, но с помощ от синът ми между сладки приказки и тази процедура не я усетихме. Така консервирани тези чушки може да се хапват само след няколко дни, честно казано до зимата не остават 😀 Бурканите не ги стерилизирам и изварявам, затварям докато пипера е горещ и обръщам с капачката надолу, не съм имала нито един проблемен буркан. Вярно, изяждаме ги бързо, до няколко месеца, но на мен не ми трябват консерви, които да ми стоят с години. Много вксуни, препоръчвам да опитате!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
сряда, 7 август 2024 г.
Феноменален печен крем с вишни -Видео
Две седмици бяхме на морето, слънце, плаж, море и много мързел 😀Бях си взела лаптопа с намерението да публикувам рецепти, но даже не съм го отваряла. Толкова лежерна почивка не съм имала досега. Освен тен събрах и много идеи за вкусно хапване, които ще ви споделя в следващите дни. Сега ви предлагам тази рецепта, която правих и снимах ден преди почивката. Ако ви кажа , че този крем стои в рецептурника ми от години и все се каня да го направя, и все не стигах до него. Някак като четях продуктите си казвах, че не ми се вярва да излезе нещо добро от тази рецепта, но се получи наистина страхотен десерт. Без брашо, без масло, добре охладен е уникално вкусен. Може би му трябваше една идея по-малка форна, от тази която ползвах, за това ви препоръчвам ако решите да опитате ползвайте тава или форма с размери не повече от 20см. Крема при печене се надига като кекс от яйцата, но при вадене от фурната спада и е по скоро като суфле. Плодовете ползвах замразени вишни, вие ако имате може да ползвате пресни или друг вид плод. Вижте и опитайте, по долу ще публикувам и видеото което заснех с приготвянето на този крем.
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
неделя, 14 юли 2024 г.
Сирене по шопски - кулинарното наследство на България (Видео)
Днес съм приготвила тази неустоима вкусотия от традиционната българска кухня, която съм сигурна, че всеки е опитвал. С тази рецепта няма да откривам Америка, знам че всички си имат своя начин за приготвяне на сирене по шопски, не претендирам за оригиналност, просто аз така я харесвам и така я приготвям от много години. Виждала съм и съм опитвала всякакви варианти, с чушки, с лук, някъде слагат чесън или специална тайна шопска подправка, но със сигурност сиренето и доматите присъстват във всяка рецепта. Ястието се е превърнало във важна част от кулинарното наследство на България и неговата трайна популярност е доказателство за простите, но уникални вкусове, които са го превърнали в обичано ястие от поколения! За всички, които никога не са опитвали и готвили сирене по шопски, съм подготвила и видео, което може да видите малко по надолу. Опитайте, гарантирам че ще я добавите в графа "любими"!
четвъртък, 11 юли 2024 г.
Принцеси - печени филийки с кайма
Страхотно хрупкави и сполучливи принцеси с кайма! Всеки си има изпробвани рецепти за традиционни ястия, печива и закуски, на които се доверява и рядко им изневерява. От години ползвам само тази рецепта и винаги се получават идеално хрупкави, равномерно покрити и супер апетитни! Любими са на семейството ми и вървят задължително с чаша айрян. Хапват се веднага след изпичане, не остават, дори не ни стигат! Опитайте, ще ви харесат!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
хляб - 1 бр. нарязан
кайма - 500 г смес
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 3 с.л.
магданоз - няколко стръка
вторник, 9 юли 2024 г.
Бърза торта с банани
Предлагам ви рецепта за страхотна, лесна и бърза торта с пудинг, шоколад и банани, която спестява много време и става за десерт в "последната минута", както се случи при мен. Водих се по рецепта на Люси Евтимова за една от нейните разкошни торти, но аз нямах време да приготвям блатове и крем, за това по скоро ползвах изцяло идеята за тази торта. Ако вие разполагате с повече продукти и време, естествено може да надградите рецептата, по долу ще оставя линк към нейната рецепта, при мен украсата е леко скалъпена от каквото имах, но се получи изненадващо добре. Не съм ползвала желатин за сгъстяване на крема, просто разбих пудинга до по гъста консистенция, така че като я разрежа да не се разлее или разпадне, нямах никакво време да я чакам да стяга. Получи се наистина много сладка торта, която се хареса много на моите приятелки.
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Продуктиблатове за торта - 2 бр. готови
крем - 1 пакет пудинг без варене
петък, 5 юли 2024 г.
Телешко задушено в мултикукър
Напоследък все повече се доверявам на мултикукъра и да ви кажа почти всеки ден го ползвам. Много ми е удобен, храната запазва ароматите си, всичко се приготвя много лесно и бързо и съм му голям фен. Вчера правих това задушено, стана върховно вкусно, месото се топеше, толкова ароматно и апетитно се получи. Вие, разбира се, може да ползвате тенджера под налягане или дори глинен гювеч, не е задължително да го приготвяте в мултикукър. Знам че времето е прекалено топло за подобни ястия, но на нас не ни пречи, винаги е по-добре да хапнем домашно задушено!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
вторник, 2 юли 2024 г.
Спагети с наденица и сос
Напоследък хич ме няма с готвенето. И аз в тези горещини избягвам да стоя в кухнята и правя все нещо набързо.
Днес обаче ни се хапват спагети, нямах кой знае какви продукти, магазина ми е до входа, но дори и близо, пак не ми се слизаше.
Реших, че ще процедирам като с гювечетата - каквото има в хладилника, това ще сложа :)
Получиха се муцка, чудни, вкусни и се изядоха за минути :)
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
спагети - 400 г
лук - 3 глави кромид
чесън - 1 скилидка
събота, 22 юни 2024 г.
Джоланчета по "селски" (Видео)
Днес съм приготвила вкусотия със свински джолан без кост. Бюджетно хапване с продукти за около 10лв получават се 4-5 порции крехко и ароматно мазничко месце. По "селски" защото е ароматно и с богат вкус като всички онези простички рецепти сготвени с любов на село, сред природата, чистия въздух и уникален апетитен аромат носещ се от всяка къща. За улеснение по долу ще видите и видео как приготвям тази рецепта. Ако имате и домашно изпечен хляб насладата ще е още по голяма. Препоръчвам да опитате всички вие, които обичате месните изкушения. Много от вас ще кажат на тези жеги не се яде свинско и мазнотии, за това ние го хапнахме вечерта, когато леко се беше разхладило 😁 Опитайте, ще ви хареса!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
петък, 14 юни 2024 г.
Медено-чеснови лепкави крилца
Невероярно вкусни пилешки крилца като за европейско! Днес започва европейското първенство по футбол, а какво е то без бира и мезе! Предлагам ви да опитате тези лепкави ароматни пилешки крилца, които гарантирам ви, няма да ви стигнат! Уникални, лесни, сравнително бързи и много вкусни! Който и да ги приготви се влюбва в тях! Имате време преди откриването, да зарадвате силните си половинки с невероятно вкусни пилешки крилца!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
сряда, 12 юни 2024 г.
Вкусен винен кебап
Бяхме на морето за няколко дни и там в едно заведение в менюто имаше винен кебап. Това ме подсети, че отдавна не бях го приготвяла. Това е изключително вкусно ястие, домашна рецепта, идеално и за обяд и вечеря, получава се много апетитно и ароматно, опитайте, ше ви хареса!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
четвъртък, 6 юни 2024 г.
Супер лесна торта Наполеон
Тази торта е една от любимите ми, защото се приготвя супер лесно и не изисква кой знае какво старание. Получава се много сладка и вкусна, мека с плътен ароматен крем. Ако ви се занимава може да я декорирате по добре, аз не се старах много, защото бързах да я снимам, преди да са я нападнали. Страхотен десерт, опитайте. Ако имате търпение да я чакате на другия ден да се охлади и да е поела добре крема е още по сладка. Препоръчвам я с две ръце!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Продукти:
бутер тесто - 1 кг
брашно - 7 с.л
ванилия - 2 пакетчета
яйца - 3 бр.
понеделник, 3 юни 2024 г.
Вкусно патешко с ориз
Днес ви предлагам идея за малко по бюджетно ястие с патешко месо. Преди известно време в магазин Метро попаднах на тези разфасовки патешко и трябва да ви призная, че каквото и да се сготви с тях е невероятно вкусно. Това са патешки маншони, продават ги замразени, един пакет е около 800 г и цената им е около 4-5лв. Патешките маншони са "бутчетата" на патешките крилца, или по точно горната част от крилцето. Долните части са отделени и тях ги продават в разфасовки етикирани като крилца, а тази част като маншон. Видях че ги предлагат от две фирми, аз купувам от тези на Penelope, по долу ще сложа снимка, и съм много доволна, в плика има средно по 10-12бр маншони. Онзи ден ги видях че ги има и в Кауфланд, дори и охладени. Сварявам ги и ползвам бульона, този бульон е уникален, придава страхотен вкус на ястията. Ползвала съм го за яхнии, с ориз, с картофи, толкова добре овкусява, супер ароматно и сполучливо, а месото толкова крехко, само пада от кокала. Опитайте, едно толкова обикновенно ядене като ориза, който всички често приготвяме, може да стане уникална вкусотия!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
четвъртък, 30 май 2024 г.
Апетитни банички с газирана вода
Много апетитни се получиха тези банички, за нула време станаха готови. Класическа рецепта с газирана вода, която често използвам за направа на баници. Получават се пухкави и ефирни, наистина са неустоими. Приготвени за закуска, пък често вкъщи ги правя и за вечеря, с чаша айрян ммм...цяла тава не ни стига! Опитайте, страхотни са!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
400гр точени кори
4бр яйца
400гр кисело мляко
100мл газирана вода
50мл олио
сряда, 29 май 2024 г.
Най-вкусното печено пиле (Видео)
Супер рецепта за любителите на печено пиле.
Уникално вкусно и крехко печено пилешко, много ароматно и сочно.
Който го опита само тази рецепта ползва, наистина е невероятно апетитно!
Гарантирам ви, че ще се влюбите в тази рецепта, месото пада от кокала, а пилешките гърди, които обикновенно се получават сухи и безвкусни, тук се карахме кой да вземе от тях.
В описанието по-долу ще поставя видео, в което може да видите, колко лесно се приготвя.
Опитайте и споделете с близки и приятели!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия.
Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога.
Сърдечно благодаря!
неделя, 26 май 2024 г.
Сладка баница с праскови
яйца - 4 бр.
кисело мляко - 400 г
захар - 250 г
ванилия
бакпулвер - 10 г
олио - 50 мл
кокосови стърготини - 20 г
плодове - 5 бр. праскови (по избор)
кори за баница - 400 г
събота, 25 май 2024 г.
Уникално вкусна запеканка с патладжани
Една чудна рецепта с един от любимите ми зеленуци, която често приготвям. Фантастична запеканка с патладжани, наподобява мусака, прилича и на лазаня, но както и да я определим едно е сигурно, това е уникално вкусно ястие с достъпни продукти, което всеки може да си сготви!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Продукти:
петък, 24 май 2024 г.
Сьомга на тиган с вино и чесън
сьомга - 2 бр. котлети
масло - 2 с.л.
чесън - 3 скилидки
сол - 1 ч.л
черен пипер - 1/2 ч.л.
бяло вино - 60 мл
четвъртък, 23 май 2024 г.
Пухкави кифлички с колбас
Днес ви предлагам да си направим пухкави, меки кифлички. Любима рецепта за закуска на моето семейство, приготвянето не е сложно, в случая съм ползвала от малките кренвирши за плънка, но вие може да сложите кашкавал, сирене или колбас по избор. Аромата, който се носи в кухнята, когато ги вадя от фурната е неустоим, разчупваме ги още топли и нямаме търпение да опитаме. Остават пухкави и на следващия ден, но дали ще останат до тогава? Опитайте, препоръчвам!
Приятели, от скоро имам канал в YouTube, където споделям във видеа, интересни и лесни рецепти приготвени от мен в домашни условия, изцяло аматьорски, но с много желание и любов към домашната кухня. За да не изпускате видео рецептите може да се абонирате за канала като НАТИСНЕТЕ ТУК. Благодаря за подкрепата, опитайте и споделете с приятелели!
Продукти:
брашно - 500 г + 100 г за доомесване
краве масло - 50 г
прясно мляко - 220 мл
мая - 1/2 кубче прясна
неделя, 19 май 2024 г.
Вкусна яйчена салата с брускети (Видео)