🔥 Готови ли сте за грил сезона?
Когато слънцето започне да припича, уикендите се изпълват с аромат на жар и настроение за споделени моменти. Именно тогава домашните шишчета стават звездата на всяко семейно събиране и домашно парти. Днес ви представям една лесна, но феноменално вкусна рецепта за пилешки шишчета, която ще ви накара да забравите за готовите продукти от магазина. Приготвени с любов, мариновани в подправки и завършени с ароматно масло с лимон, тези шишчета ще съберат всички около масата!
Кулинарният ми блог расте благодарение на вас – читатели и съмишленици в кухнята!
Ако ви харесват рецептите ми, с радост ви каня да станете част от общността ми и в YouTube, където показвам видео рецепти от моята кухня.
🎥 Абонирайте се тук 👉 НАТИСНИ ТУК
Всяко „харесване“, споделяне или абонамент означава много за мен. Благодаря Ви от сърце! 🍲💛
📋 Информация за рецептата:
⏱ Време за приготвяне:
- Подготовка: 15 минути
- Мариноване: минимум 6 часа
- Печене: 30 минути
- Общо време: ~6 часа и 45 минути
- 🍽 Порции:4 – 6
Необходими продукти:
За мариноване на пилешкото месо:
- 1 кг пилешко месо от бут (без кожа и кост)
- 250 г кисело мляко
- 2 скилидки чесън (пресован или настърган)
- 1 ч.л. сушен магданоз
- 1 ч.л. зеленчукова подправка (по избор)
- ½ ч.л. куркума
- 1 ч.л. червен пипер
- ½ ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. дижонска горчица
- Черен пипер – на вкус