вторник, 13 май 2025 г.

Най - лесните и сполучливи тиквени кюфтета ( с видео)

Най - лесните и сполучливи тиквени кюфтета ( с видео

 Здравейте, приятели! Ако търсите рецепта, която да бъде едновременно лека, ароматна, икономична и изумително вкусна, попаднали сте точно където трябва! Днес ще ви покажа как от обикновените тиквички да сътворите неустоими кюфтенца – златисти отвън, пухкави отвътре и така апетитни, че дори върлите любители на месото ще поискат допълнително (да, проверено е лично 😉).
Тези кюфтета са идеални за летен обяд, леко вечерно похапване или като част от богато мезе за споделяне с приятели. Стават чудесни както пържени, така и изпечени във фурната – без компромис във вкуса! А в компанията на ароматен чеснов сос от кисело мляко? Просто уау!

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!

⏱️ Време за приготвяне: около 45 минути
🍽️ Порции: 4 (около 12–15 кюфтета, в зависимост от размера)

📝 Продукти:

2 големи тиквички
1 с.л. сол
1 глава кромид лук
150 г краве сирене
2 яйца
½ връзка копър
1 скилидка чесън
Черен пипер – на вкус
140 г галета (или повече при нужда)
Олио – за пържене

📹 Гледайте видеото към рецептата, за да видите колко лесно става всичко! Вижте тук като натиснете на снимката 👇👇👇 


👩‍🍳 Начин на приготвяне:

Подготвяне на тиквичките:

Настържете тиквичките и ги посолете. Оставете ги за около 30 минути да пуснат вода.

Нарежете лука и копъра, добавете ги в купа заедно с яйцата, сиренето, счукания чесън и черния пипер.

Изстискайте тиквичките много добре с ръце и ги добавете към останалите съставки. Сложете и галетата. Разбъркайте до получаване на гъста смес.

Оформете стегнати кюфтета. Ако сместа е рядка – добавете още малко галета. Консистенцията трябва да напомня кайма.

Пържене:
Загрейте олиото добре. Намалете котлона до средна степен и пържете кюфтетата до златист цвят от двете страни. Отцедете върху хартия.

🧑‍🍳 За по-лек вариант: 

Подредете кюфтетата върху хартия за печене, поръсете леко с мазнина и изпечете на 200°C за около 25 минути, докато станат златисти.

🥣 Идея за поднасяне:

Сервирайте с чеснов сос от кисело мляко, счукан чесън, щипка сол и копър. Лека, свежа и идеално допълваща комбинация!

💯 Бюджетна и бърза рецепта

💯Идеални и топли, и студени

💯 Не се разпадат при пържене

💯 Вкус, който ще ви изненада приятно!

❤️ Споделете впечатленията си – винаги се радвам на обратна връзка!

Да ви е вкусно!



Тиквени кюфтета





Предлагам ви да видите и опитате и рецептите ми за Кюфтета с кайма и тиквички или Тиквените кюфтета на Гордън Рамзи, които са любими на всеки, който ги е пробвал!