вторник, 20 май 2025 г.

Пълнени хлебчета с кайма, гъби и кашкавал – вечеря за нула време!

 

Пълнени питки на фурна готови за под 1 час

Уморени след дълъг ден и чудите се какво да сготвите бързо, лесно и вкусно? Тази рецепта за пълнени хлебчета с кайма, гъби, бекон и топено сирене е перфектното решение за забързаното ежедневие. Готова за по-малко от час, тя ще ви поднесе уют, топлина и домашен вкус – без излишно мотаене в кухнята.

Хрупкавата коричка на хлебчето, съчетана със сочна плънка и разтопен кашкавал отгоре, превръща обикновените съставки в истинска наслада за небцето. А кое е най-хубавото? Подходяща е както за делнична вечеря, така и за впечатляващо предястие, когато ви дойдат гости неочаквано.


Кулинарният ми блог расте благодарение на вас –  читатели и съмишленици в кухнята!
Ако ви харесват рецептите ми, с радост ви каня да станете част от общността ми и в YouTube, където показвам видео рецепти от моята кухня.

🎥 Абонирайте се тук 👉 НАТИСНИ ТУК

Всяко „харесване“, споделяне или абонамент означава много за мен. Благодаря Ви от сърце! 🍲💛

Запретвайте ръкави, слагайте престилки и да започваме!

🕒 Време за приготвяне:

  • Подготовка: 15 минути

  • Готвене: 30 минути

  • Общо време: 45 минути

🍽️ Порции:

  • 4 порции (или 2 хлебчета, разполовени)


🛒 Необходими продукти:

  • 2 изпечени хлебчета (около 400 г всяко)

  • 500 г смесена кайма (свинска и телешка)

  • 150 г гъби

  • 250 г кашкавал

  • 2 глави кромид лук

  • 200 г домати на кубчета (пресни или консервирани)

  • 120 г пушен бекон

  • 120 г топено сирене

  • 2 с.л. зехтин

  • Сол и черен пипер – на вкус

  • 1 щипка мащерка

  • 1 щипка риган

👩‍🍳 Начин на приготвяне:

  1. Подготовка на плънката:
    Нарежете лука и гъбите на полумесеци. Загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете лука до златисто. Добавете каймата и гответе около 10 минути, като разбърквате редовно.

  2. Добавяне на останалите продукти:
    Прибавете гъбите и нарязания на малки парчета бекон. Гответе до омекване на гъбите. След това добавете доматите и подправките. Захлупете и оставете да се задушава, докато течността се изпари и сместа леко се сгъсти.

  3. Подготовка на хлебчетата:
    Срежете внимателно горната част на хлебчетата и издълбайте вътрешността им, така че да се оформят като „цървули“ – дълбоки и подходящи за пълнене.

  4. Пълнене и запичане:
    Разпределете плънката равномерно в хлебчетата. Във всяко хлебче добавете парченца топено сирене и завършете с настърган кашкавал.

  5. Печене:
    Поставете пълнените хлебчета в загрята фурна на 200°C и запечете за около 10–12 минути, докато кашкавалът се разтопи и хване апетитна златиста коричка.


💡 Съвети за перфектен резултат:

  • Изберете по-плътни, здрави хлебчета с дебела коричка, за да задържат добре плънката.

  • Аз купувам хлебчетата от пекарните в големите търговски обекти

  • За по-богат вкус може да добавите и няколко резена кисели краставички в плънката преди запичане.

  • Ако нямате топено сирене, можете да използвате крема сирене или настърган моцарела.


🥄 Сервиране:

Поднесете пълнените хлебчета с лека салата, таратор или просто така със тудена бира– те са достатъчно засищащи и вкусни, за да бъдат звездата на вечерята.

Тази рецепта за пълнени хлебчета с кайма и кашкавал е доказателство, че вкусната храна не изисква часове в кухнята. Перфектна за вечеря в забързания делничен ден, тя ще стане любим избор в менюто ви. Опитайте я още тази вечер – гарантирано ще си оближете пръстите!




Вижте и рецептата ми за Бързи пълнени пърленки, които стават лесно и също са чудесни за бързо готвене на вкусно хапване!

Готвим с усмивка и сърце!

📺 Видео рецепти в YouTube: Абонирайте се тук
📸 Последвайте ме в социалните мрежи: (линковете са в страничната лента)
💌 Свържете се с мен: siq.ribagina@gmail.com
Благодаря, че сте тук – в моята вкусна онлайн кухня! 💛