неделя, 18 февруари 2024 г.

Любимите кюфтета на готвача

 

Любимите кюфтета на готвача

Днес ще Ви разкрия шедьовър от кухнята на домашния готвач (Аз), като Ви каня да се впуснете в гастрономическо изживяване в направата на сочни кюфтета с тиквички. Тази възхитителна комбинация от вкусове не е просто рецепта, а е празник за сетивата. Присъединете се към мен, за да Ви разкрия тайната на любимите си кюфтета, които превърнах от едно просто ястие в симфония от вкус и текстура. Пригответе се да се потопите в магията, която ще взриви вкусовите Ви рецептори.

Продукти:
Мляно месо - 800 г
Тиквичка - 1 бр.
Червена чушка - 1/2 бр.
Магданоз - 1/2 връзка
Яйца - 1 бр.
Галета - 50 г
Сол и черен пипер - по вкус

Как приготвям кюфтетата вижте във видеото ⇓



Начин на приготвяне:

В купа настържете тиквичката. С ръце взимайте на части и изстисквайте, за да се отцеди водата.
Трябва максимално да отделите водата, за да не се разводнят кюфтетата.
Нарежете чушката и магданоза на ситно.
В дълбока купа сложете каймата, добавете изцедената тиквичка, чушката и магданоза. 
Чукнете едно яйце, поръсете със сол и черен пипер и добавете галета.
Омесете сместа до пълното поемане на съставките.
В тава сложете хартия за печене.
С ръце оформете кюфтета с големина пинг-понг топче и ги подредете в тавата.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути до златистокяфяво.
Поднесете с гарнитура по избор.

Да Ви вкусно!
Ако сте харесали видеото към рецептата, може да посетите канала ми в YouTube и да се абонирате тук: https://www.youtube.com/@flavorsandaromas