понеделник, 9 юли 2018 г.

Разядка с тиквички и сирене





Тази разядка е свеж вариант на стандартните тиквички с кисело мляко с малко добавки от мен. Тиквичките умишлено съм изпекла, за да избегна досадното пържене, Вие ако желаете може да ги изпържите. Получава се разкошна, може да я консумирате като салата или като гарнитура, опитайте и споделете J

Продукти:

Тиквички - 5бр
Зехтин – 50 мл
Сол
Черен пипер
Яйца – 2 бр
Чесън – 3 скилидки
Кисело мляко 3% – 500 г
Сирене – 250 г краве
Лют пипер – люспи
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете тиквичките, нарежете ги на тънки колелца.
Намажете голяма тава с малко от зехтина, сложете тиквичките и ги полейте с останалия зехтин. Разбъркайте ги хубаво с ръце, така че всички парчета да са покрити с мазнина.
Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса и запечете тиквичките до златисто като периодично ги разбърквате, за да се изпекът равномерно. При готовност извадете и оставете да се охладят.
През това време сварете яйцата, обелете и охладете.
В купа сложете киселото мляко, счукайте чесъна, рендосайте яйцата, подправете на вкус със сол, и черен пипер. Разбъркайте, добавете изпечените тиквички, натрошете сиренето и отново разбъркайте.  Оставете в хладилник да се охлади.
Прехвърлете разядката в чиния и по желание поръсете с лют пипер на люспи и стръкчета копър или магданоз.