Бавно печено агнешко с натурален вкус
Абонирайте
се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където
може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни
условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните
мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на
блога. Сърдечно благодаря!
Продукти:- бульон - 350 мл зеленчуков
Начин на приготвяне:
Сложете в купа зехтина със солта, черен и червен пипер
и разбъркайте.
Поставете месото в голяма тава и хубаво втрийте подправките в агнешкото, около
него сипете и бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и поставете в загрята фурна на 200 градуса
за 20 мин, след което намалете на 160 градуса и гответе два часа и половина.
Накрая махнете фолиото, проверете готовността на месото с вилица, трябва да е
крехко и да се отделя от костта, при необходимост го допечете още.
За перфектен загар на вашето агнешко печено и хрупкава кожичка ще трябва да
печете без фолиото за още 30 мин, като увеличите градусите.
Бележки: Ако желаете, може да
обелите половин килограм картофи, нарежете ги и ги добавете към месото 40-50
мин преди края на печенето.