четвъртък, 24 септември 2015 г.

Пикантни картофки във фолио


Тези картофки са наистина разкошни, с пикантна нотка и неустоим аромат :)


Вече и с видео направено от gotvach.bg. Видеото може да видите по-надолу при снимките. :)

Необходими продукти:
600 г картофи-по възможност пресни
50 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 ч.л. пушен червен пипер
1 к.л. лют червен пипер
1 к.л. риган
1 к.л. мащерка
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
1 к.л. куркума
черен пипер сол на вкус


Начин на приготвяне: Картофите се измиват хубаво без да се белят, ако са дребни се оставят цели, а, ако са по едри, се нарязват. В купичка се слагат зехтинът, соевият сос, захарта и всички подправки. Разбърква се добре. Взима се голямо парче алуминиево фолио, слага се в тавата, в която ще се пече, краищата му трябва да излизат извън нея. В средата на фолиото се слагат картофите, върху тях се изсипва сместа от зехтин и подправки и хубаво с ръце се втрива в картофите. Скилидките чесън не се белят, поставят се цели между картофите, след което фолиото се прегъва и затваря от всички страни, така че картофите да са хубаво покрити с него.


Тавата се слага се в загрята фурна на 180 градуса и се пече 30 мин., след което се изважда от печката, отгоре фолиото се изрязва, така че да се открият малко картофите и се слага отново във фурната да се запекат до златисто още 10 мин. Накрая, преди сервиране, се поръсват по желание с копър.






2 коментара:

  1. Обожавам картофи и непрекъснато търся нови рецепти за тях. Тези изглеждат много апетитно и овкусяването с соев сос и захар, съчетано с другите подправки ми звучи много добре. Ще ги опитам. :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ви благодаря, и аз обичам картофи, а тези се получиха много добре. Приготвях ги няколко пъти и за посрещане на гости, всички останаха очаровани, надявам се и на вас да ви харесат. Поздрави! :)

      Изтриване