Има ястия, които ни пренасят директно в спомените от детството, у дома, на село, с аромат, който изпълва цялата къща. Тази рецепта за домашна боб яхния е точно такова ястие – питателна, ароматна и приготвена с любов. Подходяща е за студените дни, за големи събирания, за семеен обяд и вечеря или просто когато ти се хапва нещо истинско, домашно и вкусно. Сгряваща душата рецепта от българската кухня, приготвена по класически начин – бавно, в глинен съд и ароматни подправки. Запази си тази рецепта и опитай още тази седмица – вкусът на традицията никога не излиза от мода!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
-
⏱️ Време за подготовка: 10 минути (без времето за накисване на боба)
🔥 Време за готвене: 4 часа
🍽️ Порции: 4-6
📝 Необходими продукти:
500 г зрял фасул (боб)
1 с.л. свинска мас (може да се замени с олио)
700 г пушени свински ребра
1 суха червена чушка
250 г смлени домати
1 с.л. сол
2 с.л. червен пипер
1 ч.л. джоджен
1 морков
1 глава кромид лук
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. захар
черен пипер на вкус
вода или зеленчуков бульон – до ръба на глинения съд
няколко стръка магданоз (за поръсване)
Виж как приготвям рецептата във видеото 👇👇