сряда, 11 декември 2024 г.

Болярски мръвки в глинен гювеч - с Видео

 

Болярски мръвки в глинен гювеч

Крехки свински джоланчета с топящи се в устата картофки, ароматно вино, моркови и масълце! Тази вкусотия заслужава да се опита, повярвайте ми! Мръвките са от обезкостени джолани, сочни, мазнички и много вкусни. Без нищо изискано, всичко в един съд, на вид нищо особенно, но вкусът...вълшебен. Прекрасна рецепта за сезона, опитайте, заслужава си! Под необходимите продукти качвам и видеото, от което може да добиете представа как точно се приготвя рецептата.

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!

Продукти:

свински джолани -1кг- 1,2кг без кост
картофи - 500г
моркови - 2 бр
лук - 2 глави
масло - 100 г

сол - 1 с.л.
черен пипер - 1 ч.л.
зеленчукова подправка - 1 ч.л.
червен пипер - 1 с.л.
червено вино - 150 мл
мащерка - 1 с.л. равна

магданоз - няколко стръка
зеленчуков бульон - 350 мл


Как приготвям тази рецепта вижте във видеото, като натиснете върху картинката, или в долния ляв ъгъл върху Гледане в YouTube  тук 👇👇👇


Начин на приготвяне:

За тази рецепта ще ви трябва глинен гювеч или някакъв друг глинен съд с капак.
Разделете си количеството на маслото на три части.
Вземете една част от маслото и сложете на дъното в глинения гювеч. 
Почистете зеленчуците и нарежете на парчета. Сложете в съда част от зеленчуците, върху тях добавете още от маслото и подредете парчетата месо. 
Поръсете с подправките и с ръце втрийте в месото .
Върху джоланите добавете останалата част от зеленчуците и сипете виното.
Накрая сипете бульона, добавете още малко масло и затворете с капак.
Печете на 200C за около 2 часа, ако фурната ви е силна включете на 180 градуса за това регулирайте температурата и времето според фурната в която печете.
Накрая трябва да се получи месце със златисто-кафяв загар и ястието да е останало на мазнина.
Поръсете с магданоз и поднесете топло.

Да ви е вкусно!

Препоръчвам ви да видите и рецептата ми за Свинско задушено във вино и Пиле с кисело зеле