Днес съм приготвила вкусотия със свински джолан без кост. Бюджетно хапване с продукти за около 10лв получават се 4-5 порции крехко и ароматно мазничко месце. По "селски" защото е ароматно и с богат вкус като всички онези простички рецепти сготвени с любов на село, сред природата, чистия въздух и уникален апетитен аромат носещ се от всяка къща. За улеснение по долу ще видите и видео как приготвям тази рецепта. Ако имате и домашно изпечен хляб насладата ще е още по голяма. Препоръчвам да опитате всички вие, които обичате месните изкушения. Много от вас ще кажат на тези жеги не се яде свинско и мазнотии, за това ние го хапнахме вечерта, когато леко се беше разхладило 😁 Опитайте, ще ви хареса!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Продукти:
Свински джолани - около 1 кг обезкостени
Пресе лук - 1 връзка голяма
Чушки - 4-5 бр. ползвах сиврия
Домати - 2 бр
Зеленулова подправка - 1 с.л
Червен пипер - 1 с.л
Черен пипер - 1/2 ч.л
Вино - 200 мл бяло
Олио - 30 мл
Магданоз - няколко стръка
Мед - 1 с.л
Лимон - 1/2 бр по желание
Как приготвям тази рецепта вижте във видеото 👇
Начин на приготвяне:
Тази вкусотия се приготвя много лесно и бързо.
Нарежете пресния лук, аз ползвах една връзка, защото наблягах на месото и той беше по скоро, за да даде вкус и аромат, вие ако желаете спокойно може да увеличите количеството лук.
Нарежете чушките и доматите на парчета. Сложете ги в тава, в която ще печете.
Свинските джолани нарежете на по едро, добавете ги в тавата, подправете със зеленчукова подправка, червен и черен пипер. Сипете виното и сложете лъжица мед. На видеото, което записах бях изключила камерата и не съм заснела тази част и не е задължително, меда е опция, като го добавих вместо захар, за да се получи лека сладост и карамелизация.
С ръце втрийте и разбъркайте всички съставки. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180C за около 1 час или до готовност на месото и оставането му само на мазнина.
При поднасяне поръсете със свеж магданоз и няколко капки лимонов сок по желание.
Да ви е вкусно!