събота, 22 юни 2024 г.

Джоланчета по "селски"

 

Джоланчета по селски

Днес съм приготвила вкусотия със свински джолан без кост. Бюджетно хапване с продукти за около 10лв получават се 4-5 порции крехко и ароматно мазничко месце. По "селски" защото е ароматно и с богат вкус като всички онези простички рецепти сготвени с любов на село, сред природата, чистия въздух и уникален апетитен аромат носещ се от всяка къща. За улеснение по долу ще видите и видео как приготвям тази рецепта. Ако имате и домашно изпечен хляб насладата ще е още по голяма. Препоръчвам да опитате всички вие, които обичате месните изкушения. Много от вас ще кажат на тези жеги не се яде свинско и мазнотии, за това ние го хапнахме вечерта, когато леко се беше разхладило 😁 Опитайте, ще ви хареса!

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!


Продукти:

Свински джолани - около 1 кг обезкостени
Пресе лук - 1 връзка голяма
Чушки - 4-5 бр. ползвах сиврия
Домати - 2 бр 
Зеленулова подправка - 1 с.л
Червен пипер - 1 с.л
Черен пипер - 1/2 ч.л

Вино - 200 мл бяло
Олио - 30 мл
Магданоз - няколко стръка
Мед - 1 с.л
Лимон - 1/2 бр по желание

Как приготвям тази рецепта вижте във видеото 👇


Начин на приготвяне:

Тази вкусотия се приготвя много лесно и бързо.
Нарежете пресния лук, аз ползвах една връзка, защото наблягах на месото и той беше по скоро, за да даде вкус и аромат, вие ако желаете спокойно може да увеличите количеството лук.
Нарежете чушките и доматите на парчета. Сложете ги в тава, в която ще печете. 
Свинските джолани нарежете на по едро, добавете ги в тавата, подправете със зеленчукова подправка, червен и черен пипер. Сипете виното и сложете лъжица мед. На видеото, което записах бях изключила камерата и не съм заснела тази част и не е задължително, меда е опция, като го добавих вместо захар, за да се получи лека сладост и карамелизация.
С ръце втрийте и разбъркайте всички съставки. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180C за около 1 час или до готовност на месото и оставането му само на мазнина.
При поднасяне поръсете със свеж магданоз и няколко капки лимонов сок по желание.

Да ви е вкусно!