четвъртък, 16 януари 2025 г.

Страхотни панирани броколи

 

Страхотни панирани броколи

Пухкави, меки и страхотно вкусни са тези броколи. Този така нехаресван зеленчук може да бъде приготвен, така че всички да го заобичат. Опитайте и споделете!

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!


Продукти:

броколи - 500 г
яйца - 2 бр.
брашно - 100 г бяло пшенично
царевично брашно - 50 г
бира - 100 мл
сол - 1 ч.л
черен пипер - 1/2 ч.л
олио - 300 мл за пържене

Приготвяне:


Почистете броколито и накъсайте на малки розички.

Стеблото също може да използвате, като отделите крайната по дебела част, а останалото обелете и нарежете също на парчета. То е много полезно и вкусно.

В тенджера сложете вода със сол и поставете на котлона да кипне.

Сложете в кипящата вода парчетата броколи и сварете за 3 минути. Извадете и веднага изплакнете с ледена вода.

Отцедете и ги оставете настрани.

В купа разбийте яйцата със сол, черен пипер и бирата. Добавете двата вида брашно и разбъркайте до получаване на еднородна гъста смес.

Панировката трябва да бъде по гъста от тази за палачинки, ако е рядка добавете още малко брашно.

Загрейте олио в тенджерка или дълбок тиган.

Взимайте розичките броколи, потапяйте ги в панировката и пържете в загрятото олио до златисто. Така процедирайте с всичкото броколи пане, като внимавайте да не загори и периодично обръщайте да се изпържат от всички страни.

Важно е да знаете, че панировката трябва да е толкова гъста, че да полепне по броколито, и слагайте по най-много 5 бр. да се пържат заедно, за да не се разрушава и пада панировката.

Извадете готовите броколи пане и отцедете върху домакинска хартия.

Поднесете като мезе, гарнитура или дори като основно с подходящ млечен сос.

Бележки: Може да ползвате и замразено броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно го панирате, без да е необходимо да варите и бланширате.