Кой обича онези хрупкави и леко сладко-кисели краставички, които слагат в бургерите в Макдоналдс или във вкусните сандвичи и хот дог, които гледаме как апетитно капват в някой филм или клип? 🍔 Те са малкият детайл, който прави всяко хапване и домашно парти незабравимо. Добрата новина е, че можеш да ги приготвиш у дома само с няколко съставки и за много кратко време. Тази рецепта за американски кисели краставички е идеална за бургери, хот-дог и сандвичи – хрупкави, свежи и с онзи автентичен вкус, който познаваш от любимите фастфуд изкушения.
Ако ви харесват рецептите ми, с радост ви каня да станете част от общността ми и в YouTube и Tik Tok, където показвам видео рецепти от моята кухня.
🎥 Абонирайте се 👉 НАТИСНИ ТУК И ТУК
Всяко „харесване“, споделяне или абонамент означава много за мен. Благодаря Ви от сърце! 💛
Време за приготвяне
-
Подготовка: около 2 часа и 20 минути (вкл. отцеждането на зеленчуците)
-
Варене: 5 минути
-
Общо време: ~2 часа и 30 минути
-
Порции: около 3 буркана по 700 мл
📹 Гледайте видеото към рецептата, за да видите колко лесно се приготвят! Вижте тук като натиснете на снимката 👇👇👇
Зеленчуци:
-
2 кг корнишони
-
4 глави кромид лук
-
3 с.л. сол
За маринатата:
-
250 мл оцет (9%)
-
150 г захар
-
1 ч.л. куркума
-
5–6 зърна черен пипер
-
2 ч.л. дижонска горчица
-
няколко стръка копър
-
Измий добре корнишоните и ги нарежи на тънки колелца.
-
Обели и нарежи лука на полумесеци.
-
В голяма тава смесете краставичките и лука, добави солта, разбъркай и остави в хладилник за 2 часа да се отцедят.
-
Приготви маринатата: в тенджера сложи оцета, захарта, куркумата, горчицата, черния пипер и копъра. Разбъркай и кипни сместа.
-
Към врящата марината добави отцедените краставички и лука (без отделената течност).
-
Вари около 5 минути, докато краставичките сменят цвета си от зелено към жълтеникаво и омекнат.
-
Разсипи горещите краставички и марината в чисти буркани.
-
По желание добави допълнително стръкче копър във всеки буркан.
-
Затвори с капачки, обърни бурканите надолу и остави да изстинат.
-
Съхранявай на хладно и тъмно място.
- Използвай млади и твърди корнишони за по-хрупкава текстура.
- Ако искаш по-сладък вкус, можеш да увеличиш захарта с 1–2 с.л.
- За леко пикантна версия добави люта чушка или чили люспи в маринатата.
- След 2–3 дни краставичките са готови за хапване, но ако престоят повече – вкусът им става още по-богат.
Готвим с усмивка и сърце!
📸 Последвайте ме в социалните мрежи: (линковете са в страничната лента)
💌 Свържете се с мен: siq.ribagina@gmail.com
Благодаря, че сте тук – в моята вкусна онлайн кухня! 💛