Бърза вечеря с наденички и яйца
Продукти: за
4ри порции
Наденички – 5 бр сурови
Лук – 2 глави кромид
Чесън – 2 скилидки
Домати – 800 г консерва млени
Яйца – 6 бр
Захар – 1 ч.л
Сол – 1 ч.л
Черен пипер – 1 к.л
Босилек – 1 ч.л
Риган – 1 ч.л
Зехтин – 2 с.л
Начин на приготвяне :
Нарежете суровите наденички на две – три парчета.
Лука и чесъна почистете, лука нарежете на по едро,
чесъна на дребно
Сложете зехтина в дълбок тиган и загрейте на котлона.
Запържете парчетата наденички за 5мин до златисто.
Махнете от тигана и отцедете върху кухненска хартия.
Сложете в същия тиган лука и пържете до златисто,
добавете чесъна, разбъркайте и гответе няколко секунди като внимавате да не
прегорите чесъна.
Сипете доматите, добавете лъжичка захар, сол, черен
пипер риган и босилек. Разбъркайте и гответе 10мин на средна температура.
Накрая добавете наденичките, разбъркайте и махнете от
котлона.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Вземете тавичка, изсипете сместа в нея и отгоре
чукнете яйцата с разстояние едно от друго. Печете ястието до готовност на
яйцата за около 5мин.
Поднесете със свеж магданоз.