понеделник, 5 февруари 2024 г.

Шоколадов Ябълкейк (Без брашно, без добавена захар) рецепта с Видео

 



Невероятно вкусен шоколадов сладкиш с ябълки, без брашно, без добавена захар и без мляко! 

Продукти:

Червени ябълки - 5 бр.
Яйца - 4 бр. L
Мед - 5 с.л.
Бакпулвер - 15 г
Какао - 40 г
Шоколад - 100 г
Орехи - 30 г

Видео рецептата ⇩


Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете ябълките на парчета.
Сложете ги в дълбока купа.
В друга купа разбийте яйцата и ги добавете при ябълките.
Сложете меда и бакпулвера.
С пасатор разбийте всичко до хомогенна смес.
Сипете какаото и разбъркайте до усвояването му.
Нарежете шоколада на дребни парчета.
В малка тавичка сложете хартия за печене, изсипете сместа и заравнете. Този сладкиш е без брашно и няма да се надигне много, за това е важно да използвате тава с по - малки размери, при разрез да може да се получи по - високо парче. Аз ползвах малко по - широка тава и парчетата станаха по - тънки.

Поръсете с парчетата шоколад.

Сложете в загрята фурна на 180 градуса и печете за 20 - 25мин до готовност.
Може да проверите с клечка за зъби, когато излезе суха е готов.
Имайте предвид че сладкиша е с по влажна консистенция.
Извадете от фурната и охладете.
Накрая поръсете с натрошени орехи и разрежете.
Да ви е сладко!

Ако Ви харесва рецептата може да ме подкрепите като посетите YouTube канала ми и се абонирате. Опитайте и споделете :)