Картофи с ребра и суджук в мултикукър - Рецепта с Видео
Необходими продукти:
⦁ Кромид лук - 1 глава
⦁ Зелена чушка - 1бр.
⦁ Картофи - 500гр.
⦁ Пушени свински ребра - 700гр.
⦁ Суджук суров - 350гр. свински или телешки
⦁ Зехтин - 3с.л. или олио
⦁ Захар - 1с.л
⦁ Вегета - 1с.л
⦁ Червен пипер - 1с.л
⦁ Чубрица - 1ч.л
⦁ Вода - 300мл.
⦁ Магданоз - няколко стръка
ВИДЕО РЕЦЕПТА: ⇩
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на парчета.
Суджука нарежете на колелца, ребрата разполовете.
Прехвърлете зеленчуците в купата на мултикукъра.
Сипете зехтина, захарта, вегетата, червен пипер и чубрицата. Добавете суджука и ребрата.
Сипете водата и разбъркайте.
Сложете купата в мултикукъра, затворете капака и затворете клапана на позиция "Seal" .
Натиснете копчето "Prssure cook" на дисплея, с тази програма готвим под налягане.
Изберете програма "Meat/Poultry", която е програма за месо. По подразбиране тази програма е за 15мин., но Вие я настройте на 20мин.
Натиснете "Start" бутона и оставете да се сготви.
След изтичане на минутите изключете и оставете за няколко минути да спадне налягането.
Ако не Ви се чака може много внимателно леко да отпускате клапана за налягането, докато спре да излиза пара.
Сервирайте и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Приятели, абонирайте се за канала ми в YouTube, където редовно качвам нови и интересни видео рецепти тук; https://www.youtube.com/@flavorsandaromas
Ще се радвам да ме подкрепите като гледате, харесате и споделите рецептата 💙💙💙💙