четвъртък, 21 март 2024 г.

Бирено свинско с картофки

 

бирено свинско с картофки

Ехх голяма вкусотия се получи това ястие. Картофките бяха поели аромата на бирата и вкуса на маслото, а месото крехко, топящо се в устата. Сполучих и на картофи, че напоследък на такива сортове попадам, че се чудя картоф ли или ряпа ям. Биричката трябва да е хубава и качествена. Каквото харесвате да пиете, това ползвайте и за готвене. Вижте и ако решите опитайте, няма да съжалявате, на нас много ни хареса.

Продукти:

Свински гърди - около 1 кг без кост
Картофи - около 600 г
Бира - 500 мл
Моркови - 2 бр среден размер
Сол
Черен пипер
Червен пипер - 1 с.л пушен
Масло - 60 г
Мащерка - 1 ч.л
Чесън - 1 скилидка

Магданоз - няколко стръка

Ако Ви харесват рецептите може да ме подкрепите като ги споделяте с активен линк в социалните мрежи. 

Абонирайте се и за канала ми в YouTube https://www.youtube.com/@flavorsandaromas където качвам интересни, лесни и вкусни видео рецепти приготвени в домашни условия. 
Благодаря Ви, приятели 💚💚💚

Начин на приготвяне:

Нарежете гърдичките на еднакви по големина парчета. 
Почистете и нарежете морковите и карофите. Морковите на ситно, картофите на едро.
Вземете тава и сложете в нея месото, моркови, картофите и нарязана на ситно скилидка чесън.
Подправете със сол, черен пипер, мащерка и червен пушен пипер. С ръце втрийте подправките в продуктите, така че да се овкусят. 
Сипете бирата и сложете на места нарязани малки парчета масло върху картофките.
Покрийте с фолио и сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути.
Накрая махнете фолиото и запечете до златист цвят на картофите и докато ястието остане само на мазнина.
Поръсете със ситно нарязан свеж магданоз и поднесете топло.

Да Ви е вкусно!


мръвка бирено свинско