Днес приготвих уникално вкусно ястие с пилешко месо, зеленчуци и азиатски вкусове, което по нищо не отстъпва на тези от ресторанта. Сърдечно Ви препоръчвам да опитате
Продукти:
Пилешко филе - около 600 г
Кромид лук - 2 глави
Чесън - 2 скилидки
Чушки - 2 бр. зелени
Чушки - 2 бр. червени
Зехтин - 50 мл. или олио
Моркови - 1 бр.
За соса:
Соев сос - 100 мл. тъмен
Сос от стриди - 2 с.л.
Мед - 1 с.л.
Нишесте - 1 с.л. царевично
Вода - 30 мл студена
Черен пипер
Сусамово олио - 1 с.л.
Как приготвям тази вкусотия може да видите във Видеото ⇩
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на кубчета като предварително го изтъните с ножа, така че парчетата да не са много дебели.
Зеленчуците нарежете на по големи парчета.
В тиган загрейте зехтин или олио и сложете пилешкото месо. Пържете го на два или три пъти, за да може да се запържи равномерно и да се избегне пускане на вода и варенето на месото.
Пържете за няколко минути до побеляване на месото. Гответе за кратко, като междувременно пробвайте. Парчетата месо трябва да останат сочни и внимавайте да не го изсушите.
Вадете готовото месо в купа и отделете настрани.
Махнете мазнината от тигана и сложете отново малко зехтин.
Сложете лука да се запържи. Гответе няколко минути до омекване. Добавете чесъна и разбъркайте.
Поставете останалите зеленчуци, разбъркайте и пържете до омекването им за около 5 - 6 минути.
Накрая върнете месото в тигана при зеленчуците и разбъркайте.
В купа направете соса като сипете соев сос, сос от стриди, мед и разтвореното във водата нишесте. Разбъркайте до еднородна смес.
Соса от стриди може да замените с рибен сос или със светъл соев сос, ако не намерите го пропуснете. На клипа съм показала как изглежда, има го в по - големите супермаркети.
Така приготвения сос изсипете в тигана и разбъркайте до поемането му от зеленчуците.
Гответе още 3 минути и махнете от котлона.
Накрая по желание поръсете с лъжица сусамово олио.
Да Ви е вкусно!
Опитайте и споделете рецептата с активен линк в социалните мрежи.
Благодаря Ви, мили приятели!