неделя, 3 март 2024 г.

Шоколадов десерт с извара и вишни ( с Видео )

 

Шоколадов десерт с извара и вишни

Днес Ви предлагам идея за десерт тип суров чийзкейк, но с извара. Приготвя се лесно, само за няколко минути и ако имате търпение да дочакате да се охлади и стегне, ще имате не само вкусен резултат, но и визуално ще изглежда по - добре. Вкъщи нямахме търпение и го хапнахме за нула време. Не съм използвала желатин или други стягащи и сгъстяващи съставки, защото според мен някак променят вкуса. Снимките не са супер качество, защото и не стегна достатъчно, но пък вкуса е уникален. Опитайте, по долу има и Видео рецепта, която може да видите и ще се убедите колко бързо и лесно се приготвя, а после още по - бързо се изяжда 😊

Продукти:

Бисквити  - 450 г смлени

Масло - 100 г разтопено

Прясно мляко - 100 мл.

Сладко от вишни - 120 г

Извара - 350 г обезсолена

Кондензирано мляко - 100 г

Сметана - 400 г заквасена

Шоколад - 200 г

Сметана - 50 мл. течна сладкарска

Как приготвям десерта може да видите във Видеото ⇓



Може да ме подкрепите като споделите рецептата в социалните мрежи или се абонирате за канала ми в YouTube 

Начин на приготвяне:

В купа смесете бисквитите със разтопено масло и млякото. Разбъркайте до получаване на влажни трохи.
Във форма за торта с диаметър 24см. поставете полученото бисквитено тесто на дъното и с ръка го разпределете, така че да се получи равномерен блат. Намажете със сладко от вишни и сложете в хладилник да стегне.
Направете крема като разбиете изварата с кондензирано мляко и заквасена сметана.
Сипете млечната смес върху вишните и заравнете.
Разтопете шоколада със малко сметана на водна баня или в микровълнова.
Разбъркайте до получаване на гъста шоколадова еднородна смес.
Сипете равномерно върху млечния слой и украсете по желание
Приберете в хладилник за няколко часа да стегне и да се охлади.
Може да направите десерта и в чашки за по лесно поднасяне.
Да Ви е сладко 💙

чийзкейк с шоколад и вишни