четвъртък, 10 декември 2015 г.

Печени пиперки с доматен сос



Тази рецепта приготвям предимно лятно време когато на пазара има свежи и хубави пресни зеленчуци, но пък става и чудесно ястие през зимата с консервирани продукти и е една чудна идея за постно ястие на Бъдни вечер :)
Продукти:
2буркана печени червени пиперки
800гр домати консерва
3бр домати
5скилидки чесън
50мл олио
Сол и черен пипер на вкус
1ч.л. червен пипер
1ч.л. мащерка
1връзка магданоз

 Начин на приготвяне:

Сложете тенджерка с олиото на котлона, нарежете чесъна на ситно и запържете за кратко до златисто. 
Нарежете и доматите на кубчета, добавете ги заедно с консервираните в тенджерката, посолете и разбъркайте. Поставете капака и оставете да се задушават като периодично разбърквате докато течността се поизпари и посгъсти соса.
Прибавете червения пипер и мащерката, отново разбъркайте и пържете още 5мин.
Извадете пиперките от буркана, наредете ги в тавичка и залейте с топлия сос.
Отгоре поръсете с магданоз.