събота, 28 май 2016 г.

Макаронена наслада с череши



Това е един чудесен десерт, който с удоволствие споделям, защото наистина заслужава да се опита. Хрумна ми, докато си лежах вкъщи и ми се приядоха макарони на фурна. В такива моменти все уцелвам да нямам някой от продуктите и в случая нямах под ръка подходящи макарони.Отворих шкафа и  намерих тези гиганти, които бях купила неотдавна и отлежаваха докато измисля какво да ги правя. Взех ги, и реших че тях ще ги сготвя. Имах късмета че пред очите ми се мярнаха и череши, та така се роди този десерт :)

Продуктите, които е ви бъдат необходими са:

  конкильони - 300 г гиганти
  прясно мляко - 700мл
  ванилия - 2бр.
  захар - 1ч.ч.
  яйца - 7 бр.
  череши - 400 г
  масло - за намазване   
 
Начин на приготвяне:

 За тази рецепта ще ви трябва паста Конкильони гиганти. Това са макаронени изделия във форма на раковина с големи размери, която се продава в по големите магазини.
Сварете пастата по описанието на опаковката. Не ги варете изцяло, може да ги оставите леко недоварени, защото те ще преминат и допълнителна обработка.
Измийте и почистете черешите. Махнете внимателно костилките на всяка череша. Изберете хубави сладки череши.
Изцедете готовите конкильони и оставете да се охладят малко.
Намажете подходяща тавичка с масло, в която могат да се съберат всички макаронени формички.
В купа разбийте яйцата със захарта, добавете млякото и ванилията. Разбъркайте до еднородна смес.
Сложете конкильоните в тавичката, във всяка раковина сложете по две череши. Напълнете всички.
Отгоре залейте с яйчената смес. Стремете се всички да са напълнени с течност.
Сложете тавичката във фурна на 180 градуса и запечете пастата до златист цвят и стегната текстура.
Охладете и поднесете студени.