сряда, 13 февруари 2019 г.

Агнешки курбан




Продукти: за 8 порции
Агнешко месо – 600 г
Агнешки дреболии – 200 г
Картофи – 2 бр
Ориз – 1 к.ч.
Морков – 1 бр
Зелен лук – 1 връзка
Магданоз – ½ връзка
Доматено пюре – 1 с.л
Сол – 1 с.л
Черен пипер – 1 к.л
Девесил – 1 ч.л
Джоджен – 1 ч.л
Чушка червена – 1 бр суха
Яйца – 1 бр
Зехтин – 3 с.л
Лимонов сок – от ½ лимон

 Начин на приготвяне:

Почистете месото и дреболиите, нарежете на парчета.
Почистете и нарежете зеленчуците на ситно, ориза измийте под студена течаща вода.
Сложете тиган на котлона и загрейте зехтина, поставете лука и запържете за минутка, добавете месото с дреболийките и разбъркайте.
Сипете в тенджера 4л студена вода и сложете на котлона, щом кипне сипете запърженото месо с лука. Варете до омекване на месото като периодично махате образувалата се пяна.
Добавете нарязаните картофи, морков, суха чушка, ориз и доматеното пюре, разбъркайте, подправете на вкус със сол и черен пипер.
Оставете  да поври 20мин, накрая сложете девесил и джоджен.
Разбийте в купичка яйцето с лимоновия сок.
Изключете котлона, застройте чорбата с яйцето, като го сипете директно във врялата чорба, яйцето трябва да се пресече.
 Поръсете със свеж магданоз и поднесете.