Кавърма кебап
Абонирайте
се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където
може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни
условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните
мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на
блога. Сърдечно благодаря!
Продукти: за 5порции
· свинско
месо - 800 г (врат или плешка)
· лук - 500 г кромид
· чушки - 2 бр. червена капия
· печурки - 250 г
· червено вино - 50 мл
· сол
· черен пипер - на вкус
· доматено пюре - 1 с.л.
· червен пипер - 1 с.л. пушен
· домати - 2 бр.
· зехтин - 3 с.л. (олио)
· магданоз - няколко стръка
· мащерка - 1 щипка
· дафинов лист - 1 листенце
· бульон
– 1 и ½ ч.ч. зеленчуков
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на средни, но приблизително еднакви по
големина парчета и запържете в зехтина.
Обелете кромида и заедно с гъбите ги нарежете на полумесеци.
Обелете два домата и почистете чушките, нарежете ги на малки парчета.
Пържете месото до златисто-кафяв цвят, като периодично разбърквате, добавете
гъбите и чушките и гответе още 5 мин.
Извадете месото със зеленчуците и в същия съд в отделилата се мазнина от месото
изпържете лука до златисто, прибавете към него заделеното месо, чушките и
гъбите, сложете доматите, червен пушен пипер, дафинов лист, сол и черен пипер,
разбъркайте и гответе на средна температура няколко минути.
Смесете в едно бурканче виното и доматеното пюре, затворете с капачката и
раздрусайте бурканчето - така лесно ще се смесят двата продукта. Изсипете го в ястието,
добавете бульона, разбъркайте и сложете капака.
Задушавайте 40 мин. на средна температура, ако котлона ви е с 6 степени на
нагряване, трябва да го включите на 3-та.
Периодично разбърквайте, за да не захване на дъното.
Гответе кавърмата до изпаряване на течността, накрая поръсете с мащерка и
магданоз.
Сервирайте с домашно изпечен хляб и чаша вино.





