Напоследък нямам много свободно време и всяка свободна
минута гледам да използвам рационално. В кухнята не съм се застоявала кой знае
колко, но се надявам много скоро да имам възможността да се поразвихра подобаващо.
Вкъщи всички сме любители на месото (особено аз J ) и когато
имам такива моменти, в които бързам използвам да пекна някоя и друга мръвка за
вечеря. Месцето, което искам да ви покажа естествено не е подходящо за хора на
диета или такива които пазят линия, винаги съм твърдяла че здравословния начин
на хранене е много важен, но пък трябва да има и моменти в които да се поглезим
с нещо мазничко и вкусно, а какво по хубаво от това от перфектно сготвено сочно
месо топящо се в устата J
Продукти:
Свинки гърди – 1 кг без кост
Суха марината:
Червен пипер – 1 ч.л пушен
Сол
Черен пипер – едро смлян
Мащерка – 1 ч.л
Лют пипер – 1 к.л
Салвия – 1 к.л
Чесън – 1 скилидка
течната марината:
Мед – 1 с.л
Вино – 60 мл Вионие или Шардоне
Лимон – 1 бр
Зехтин – 1 с.л
Магданоз – за поръсване
Начин на приготвяне:
Вземете едно голямо парче обезкостени свински гърди.
Изберете го по възможност с равни части месо/сланина, така че да е хем
мазничко, хем да има и месце.
Нарежете на парчета с дебелина около сантиметър-два.
Сложете ги в найлонов плик и с чукче за месо ги начукайте леко, без да ги
изтънявате прекалено.
В купичка сложете всички подправки и ги разбъркайте.
Сложете парчетата месо едно до друго и поръсете с
подправките от двете страни и с ръка ги втрийте в месото. Поставете парчетата в
плик и сложете в хладилник за 2 часа.
Преди печене извадете месото и оставете на стайна
температура за половин час.
В купичка сипете виното, лъжица течен мед и сока на
половин лимон, разбъркайте.
Вземете голямо парче лист хартия за печене, намажете
го с малко зехтин, сложете месото в средата и завийте с хартията от всички
страни като пакетче, като от едната страна оставете малък отвор. Преместете
така направеното пакетче с месото в тавичка. През свободния отвор сипете
течните съставки, мушнете необелена скилидка чесън и внимателно прегънете
хартията така че да затворите отворчето, за да не изтече течността.
Включете фурната на 180 градуса и сложете тавата.
Задушете месото за час, след което извадете внимателно тавата, разтворете
пакетчето отгоре, така че да се покаже изцяло месото и върнете във фурната за
още 15мин до златисто.
Поднесете печените гърди с резенилимон и поръсени със
свеж магданоз.