Имам специално
отношение към сиренето, за мен то е продукт без който не сядам на масата.
Най-често консумираното сирене вкъщи естествено е българското бяло сирене, но
винаги когато имам възможност не пропускам да се поглезя и с някое от по
твърдите вносни сирена. Специално синьото сирене го харесвам единствено
сготвено към сос или плънка на ястие, меките кремообразни сирена не са ми по
вкуса, а твърдите ги обожавам. За тази рецепта ползвах каквото имах в
хладилника и трябва да ви споделя че направо откачих от удоволствие когато приготвих
ястието и го опитах. Има много интензивен аромат идващ от сирената, а вкусът е
вълшебен. Гарантирам на всички почитатели на този вид рецепти, че няма да се
разочаровате, затова смело опитайте J
Продукти:
пилешко месо - 6 бр. пилешки пържоли от бут (филе)
- сметана - 400 мл за готвене
- пармезан - 30 г
- черен пипер
- чесън - 1 к.л прах
- индийско орехче - 1 к.л
- синьо сирене - 50 г
- мимолет - 150 г сирене
- кашкавал - 150 г
Начин на приготвяне
Вземете пилешките пържоли и ги сложете в плик, след
което ги начукайте леко, колкото да ги изтъните. Сложете ги една до друга в тава,
поръсете с черен пипер.
В купа сложете течна готварска сметана, настържете пармезана и натрошете на ситно синьото сирене. Подправете с малко пипер, чесън на прах и индийско орехче и разбъркайте.
С тази смес залейте месото и сложете тавата в загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.
Настържете сиренето Мимолет и кашкавала на ренде.
Извадете тавата с месото и отгоре обилно поръсете с кашкавала и мимолет.
Върнете тавата отново във фурната и запечете до разтопяване на сирената около 10 мин.
Накрая поръсете пожелание с магданоз.
В купа сложете течна готварска сметана, настържете пармезана и натрошете на ситно синьото сирене. Подправете с малко пипер, чесън на прах и индийско орехче и разбъркайте.
С тази смес залейте месото и сложете тавата в загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.
Настържете сиренето Мимолет и кашкавала на ренде.
Извадете тавата с месото и отгоре обилно поръсете с кашкавала и мимолет.
Върнете тавата отново във фурната и запечете до разтопяване на сирената около 10 мин.
Накрая поръсете пожелание с магданоз.