Необходими продукти:
250 г захар
250 г кокосови стърготини
4 яйца
250 г кокосови стърготини
4 яйца
Начин на приготвяне:
- В купа се поставя захарта, кокосовите стърготини и яйцата. Всичко се омесва с ръка до хомогенна мокра лепкава смес.
- С помощта на лъжичка за сладолед се гребва от сместа и така лесно се оформят сладки с еднаква големина. Може да пробвате и като намокрите ръцете си и ги оформите на топчета.
- Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене.
- Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 мин. до получаване на златист загар.
- От тези продукти се получават около 20 бр. кокоски според големината.
В оригиналната рецепта бяха поднесени слепени по две с крем, аз обаче ги предпочитам така – простички.





