Продукти:
- яйца - 6 бр.
- наденица - 2 бр.
сурова
- лук - 1 глава кромид
- сол
- черен пипер
- мащерка
- пармезан - 30 г
- магданоз - няколко
стръка
- козе сирене - 100 г
или моцарела
- кашкавал - 100 г
- зехтин - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Почистете лука и нарежете на полумесеци. Сложете зехтин в
тиган и загрейте на котлона. Поставете лука в тигана и запържете до омекване.
Вземете суровите наденички и ги цепнете по дължина. Махнете червото от тях, да
остане само месото, него начупете на парчета в тигана при лука. Разбъркайте и
запържете 5 минути.
Разбийте яйцата, добавете нарязан на ситно магданоз и настърган пармезан. Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте леко, колкото яйцата да се разпределят добре между месото. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.
Върху получения омлет сложете на места парчета от козето сирене или моцарела и поръсете с настърган кашкавал. Прехвърлете тигана в загрята фурна на 180 градуса за няколко минути до разтапяне на кашкавала.
Бележки: Рецептата е адаптирана от предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва и фенел, аз не харесвам вкуса му и го пропуснах. Препоръчвам използването на тиган с по малък диаметър.Аз не съобразих и ми се получи по разлят и не толкова пухкав.
Разбийте яйцата, добавете нарязан на ситно магданоз и настърган пармезан. Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте леко, колкото яйцата да се разпределят добре между месото. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.
Върху получения омлет сложете на места парчета от козето сирене или моцарела и поръсете с настърган кашкавал. Прехвърлете тигана в загрята фурна на 180 градуса за няколко минути до разтапяне на кашкавала.
Бележки: Рецептата е адаптирана от предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва и фенел, аз не харесвам вкуса му и го пропуснах. Препоръчвам използването на тиган с по малък диаметър.Аз не съобразих и ми се получи по разлят и не толкова пухкав.