Още една сполучлива рецепта за панирана бяла риба. Страхотно хрупкава панировка се получава, а от вътре рибата е крехка и сочна, опитайте :)
Продукти:
рибно филе - 4 бр. мерлуза, хек, треска
сол
черен пипер
брашно - 4 с.л.
белтъци - 2 бр.
бира - 200 мл
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците с щипа сол на сняг.
Рибните филета поръсете със сол и черен пипер
В купа сложете бирата, добавете малко сол, пипер и брашното.
Разбийте до хомогенна смес, след
което добавете белтъците.
Разбъркайте внимателно със шпатула, така че да запазите сместа пухкава и въздушна.
Потопете всяко филе в сместа, отцедете и сложете в загрята мазнина да се изпържат.
Отцедете върху домакинска хартия.