Свинско пържено с червен боб
Чудесно хапване тип домашна селска кухня, което става лесно и много вкусно. Опитайте :)
Продукти:
свинско месо 600 г
лук 3 глави кромид
зехтин 3 с.л.
мащерка 1 стрък
боб 240 г червен от консерва
магданоз няколко стръка
бяло вино 50 мл
сол
черен пипер
люти чушки
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на дребни парчета, за предпочитане ползвайте месо от врат, гърди или бекон, което е
с мазнини и е по-крехко и сочно.
Сложете зехтина в дълбок тиган, загрейте на котлона и сложете месото да се запържи, щом смени
цвета си, сипете половин чашка вода, разбъркайте и затворете с капак. Намалете котлона на средна
температура и задушете месото за 10 мин.
Махнете капака и оставете течността да се изпари и месото да остане само на мазнина, след това то
ще започне да се пържи. Добавете стрък мащерка и разбъркайте, гответе до златист цвят.
Почистете и нарежете лука, сложете в друг тиган малко зехтин, загрейте на друг котлон и сложете
лука да се изпържи, гответе до омекване и прехвърлете в тигана при месото. Запържете за кратко,
сложете сол и сипете виното, оставете алкохола и течността да се изпарят.
Отцедете боб през цедка от течността, добавете го в тигана, подправете с черен пипер, разбъркайте и
гответе 5мин. Махнете от котлона, поръсете със свеж магданоз, малко люта чушка и поднесете.