Паста с пиле и сметана
Италианската кухня е една от най-любимите ми, а на порция паста не мога да устоя. Днес рецептата ще е с италиански полъх, която освен че се приготвя много лесно и сравнително бързо, е и страхотна вкусотия, която поне веднъж трябва да опитате.
Продукти: за 4 порции- 1/2 ч.ч. пармезан (настърган)
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в 4 литра вода с малко сол и зехтин според указанието на опаковката. Може да ползвате паста по избор.
Нарежете пилешкото филе на дребни парченца. Сложете в тиган маслото и зехтина, загрейте на котлона и сложете филето да се изпържи до златисто от всички страни.
Когато месото е готово сипете сметаната, добавете сол, черен пипер на вкус, скълцана скилидка чесън и чаша и половина настърган пармезан. Разбъркайте и гответе 3 минути.
Изцедете пастата в гевгир и добавете към пилето със соса. Разбъркайте талиателите добре, така че да се овкусят всички със соса. Махнете от котлона и сервирайте.
Поднесете пастата с щипка черен пипер и няколко тънки резена пармезан.