Открийте свят от сладки изкушения в моя блог за готвене и вкусна храна, където всяка рецепта носи експлозия от вкусове и аромати, за да зарадва сетивата ви и да вдъхнови следващото ви кулинарно приключение. Любими домашни рецепти за хляб, сладкиши, апетитни ястия, разнообразни десерти, салати, здравословни и не чак толкова идеи за всеки вкус. Готварски рецепти и видео за начинаещи и напреднали домакини, от традиционни български ястия до световно известни предложения, за всеки повод и празник!
четвъртък, 15 декември 2016 г.
Паста с пиле и сметана
Италианската кухня е една от най-любимите ми, а на порция паста не мога да устоя. Днес рецептата ще е с италиански полъх, която освен че се приготвя много лесно и сравнително бързо, е и страхотна вкусотия, която поне веднъж трябва да опитате.
Продукти: за 4 порции
400гпаста(талиатели)
2бр.пилешко филе
500млготварска сметана
1с.л.масло
1с.л.зехтин
1ск.чесън
1/2ч.ч.пармезан(настърган)
20гпармезан(парче)
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в 4 литра вода с малко сол и зехтин според указанието на опаковката. Може да ползвате паста по избор. Нарежете пилешкото филе на дребни парченца. Сложете в тиган маслото и зехтина, загрейте на котлона и сложете филето да се изпържи до златисто от всички страни. Когато месото е готово сипете сметаната, добавете сол, черен пипер на вкус, скълцана скилидка чесън и чаша и половина настърган пармезан. Разбъркайте и гответе 3 минути. Изцедете пастата в гевгир и добавете към пилето със соса. Разбъркайте талиателите добре, така че да се овкусят всички със соса. Махнете от котлона и сервирайте. Поднесете пастата с щипка черен пипер и няколко тънки резена пармезан.