Италианската кухня е една от най-любимите ми, а на порция паста не мога да устоя. Днес рецептата ще е с италиански полъх, моя интерпретация на паста “Алфредо”, която, освен че се приготвя много лесно и сравнително бързо, е и страхотна вкусотия, която поне веднъж трябва да опитате.
Продукти: за 4 порции
- 400 г паста (талиатели)
- 2 бр. пилешко филе (пеперуди)
- 500 мл готварска сметана
- 1 с.л. масло
- 1 с.л. зехтин
- 1 ск. чесън
- 1/2 вр. магданоз
- 1.5 ч.ч. пармезан (настърган)
- 20 г пармезан (парче)
- сол
- черен пипер
Сварете пастата в 4 литра вода с малко сол и зехтин според указанието на опаковката.
Нарежете пилешкото филе на дребни парченца. Сложете в тиган маслото и зехтина, загрейте на котлона и сложете филето да се изпържи до златисто от всички страни.
Когато месото е готово сипете сметаната, добавете сол, черен пипер на вкус, скълцана скилидка чесън и чаша и половина настърган пармезан. Разбъркайте и гответе 3 минути.
Изцедете пастата в гевгир и добавете към пилето със соса. Разбъркайте талиателите добре, така че да се овкусят всички със соса. Махнете от котлона и сервирайте.
Поднесете пастата с нарязан на ситно магданоз, щипка черен пипер и няколко тънки резена пармезан.