Тази яхния е от тези ястия, които те връщат с мили
спомени за селската храна и чудния аромат, който се носи от всяка селска къща J Разкошен
вкус и аромат, супер апетитна, сипваш и хапваш с меко хлебче J Домашна
вкусотия, която заслужава да присъства на трапезата ви, опитайте J
Продукти:
Телешко месо – 400 г вайсбрат
Свинско месо – 400 г бут
Картофи – 500 г
Моркови – 200 г
Лук – 2 глави
Вино – 1/2 ч.ч червено
Червен пипер – 1 ч.л
Сол
Олио – 2 с.л
Чесън – 1 скилидка
Кимион – 1 ч.л
Дафинов лист – 1 бр
Бульон – 3 ч.ч телешки
Праз лук – 150 г
Черен пипер – 1 к.л млян
Магданоз – няколко стръка
Начин на приготвяне:
Месото трябва да бъде със стайна температура.
Почистете месото от сухожилията, нарежете месото на не
големи парчета и сложете в мазнината да се запържи за 5-8 мин, добавете сол и
черен пипер
Обелете и почистете зеленчуците. Морковите и праза нарежете
на колелца, картофите и лука на по големи парчета, чесъна и магданоза на ситно.
Сложете зеленчуците в глинен гювеч или гърне, добавете
месото с отделилата се мазнина, поръсете с кимион, червен пипер, сол, черен
пипер, дафинов лист и сипете виното с бульона.
Затворете с капака и сложете във фурната, пуснете на
200 градуса за 30мин, след това намалете на 180 градуса и гответе 90мин.
Извадете и поднесете яхнията с накълцан магданоз.